Τεσσάρα για τον διπρόσωπο Ολυμπιακό με φρέσκο αίμα

από AllAboutARIS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 της Τερνάνα, πετυχαίνοντας όλα του τα γκολ στο β’ μέρος. Σκόραραν Κουτσίδης, Παπακανέλλος, όπως και ο Βέλντε που έκανε ντεμπούτο!
Πιο «ζεστή» εμφανίστηκε η Τερνάνα στο ξεκίνημα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και δύο καλές στιγμές. Από σέντρα-σουτ του στο 2’, ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία, ενώ τρία λεπτά μετά ο Φεράντε ξεχάστηκε από την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά αστόχησε με κεφαλιά.
Οι Πειραιώτες δεν πατούσαν καλά στο πρώτο διάστημα του αγώνα, έχοντας έλλειψη χημείας, αλλά σταδιακά έστρωσαν και στην πρώτη τους καλή στιγμή παραλίγο να ανοίξουν το σκορ και ενώ η σέντρα του Κοστίνια λίγο πριν απομακρύνθηκε προ του Γιάρεμτσουκ. Στο 21’ ο Μασούρας έφυγε κάθετα, εκτέλεσε με το αριστερό, με τον Φράνκι να βρίσκει λίγο την μπάλα, που κατέληξε εκτός, αφού βρήκε στο αριστερό δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά ο διεθνής άσος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και το σουτ του έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Μέχρι την ανάπαυλα, δεν είχε ουσιαστικά κάποια καλή στιγμή η αναμέτρηση, με την Τερνάνα να φτιάχνει υποψία φάσης στο 31’, όταν ο Τσιτσερέλι μπούκαρε από τα αριστερά, αλλά ο Άμπι απομάκρυνε μετά το γύρισμά του.
Εντελώς διαφορετικό πρόσωπο παρουσίασε στο β’ μέρος η ομάδα του Πειραιά, με τη μετακίνηση του Παπακανέλλου αριστερά και του Μασούρα κοντά στον Γιάρεμτσουκ να τους κάνει πιο ευέλικτους. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγαλύτερη ένταση με το «καλημέρα» και απείλησε με εκτός περιοχής σουτ από Κοστίνια και Ρέτσο. Οι πραγματικές φάσεις ήρθαν, ωστόσο, στο 54’, με τον Γιάρεμτσουκ να σουτάρει (54’) με τη μία έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Φράνκι είπε «όχι», όπως και στην κεφαλιά του Κοστίνια (54’).
Τέσσερα λεπτά άνοιξε το σκορ, με τον Γιάρεμτσουκ να τροφοδοτεί τον Ζέλσον που με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 60’ ο Κουτσίδης κυριάρχησε έπειτα σε κόρνερ και με σκαστή κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός έψαξε 3ο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 63’ με το σουτ του Παπακανέλλου να σταματάει στο δεξί δοκάρι.
Ο Βέλντε μπήκε στο 71’ και πέντε λεπτά μετά βρήκε δίχτυα με δυνατό σουτ. Στο 82’ ήρθε η ώρα να βρει δίχτυα ο Παπακάνελλος. Αφού ο Μασούρας δεν παράτησε τη φάση, ο Ζέλσον έχασε ευκαιρία και ο νεαρός άσος με διπλή προσπάθεια (και το δοκάρι να κρατάει ζωντανή την μπάλα) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Τερνάνα (Ιγκνάσιο Αμπάτε): Φράνκι, Κασασόλα, Λϊακόνο, Καπουάνο, Μπέλα Βίνια (73? Μπιοντίνι), Ντε Μπουρ (80? Σισέ), Αλόι, Πατανέ (73? Φεράρα), Καρμπόνι (80? Ματέους), Τσιτσερέλι, Φεράντε (80? Μπολόκα).
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Αναγνωστόπουλος – Κοστίνια, Άμπι, Κουτσίδης, Αποστόπουλος – Ρέτσος, Μουζακίτης, Παπακανέλλος – Ζ. Μαρτίνς, Μασούρας, Γιάρεμτσουκ

Προτεινόμενα Άρθρα