Τεσσάρα της Σίτι στην Τσέλσι με… σούπερ Χάαλαντ (vid)

από AllAboutARIS

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε καταφέρει να καταγράψει νίκη στα φιλικά της επί αμερικανικό εδάφους, χάνοντας με 4-3 από τη Σέλτικ και 3-2 από τη Μίλαν, ενώ έφερε ισοπαλία 2-2 με τη Μπαρτσελόνα πριν χάσει τελικώς με 4-1 στα πέναλτι.

Στο τελευταίο της παιχνίδι πριν από την έναρξης της σεζόν όμως, η Σίτι επικράτησε 4-2 της Τσέλσι, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο!

Ο Νορβηγός επιθετικός ανατράπηκε από τον Κόλγουιλ στο 3ο λεπτό και ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι – δύο φορές, αφού ο διαιτητής διέταξε να επαναληφθεί η εκτέλεση. Άλλο ένα αμυντικό λάθος λίγο αργότερα επέτρεψε στον θηριώδη φορ να εκμεταλλευτεί τη χαλαρή πάσα του Μοΐζες Καϊσέδο και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι είχε ευκαιρίες να μειώσει το σκορ πριν από το ημίχρονο, με τον Στέφαν Ορτέγκα να σταματάει τον Κρίστοφερ Νκούνκου, πριν ο Έντσο Φερνάντες στείλει την μπάλα άουτ μετά από λάθος του τερματοφύλακα της Σίτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πραγματοποίησε άλλο ένα γρήγορο ξέσπασμα δύο τερμάτων, με τον 21χρονο αμυντικό Όσκαρ Μπομπ να «γράφει» το 3-0. Στη συνέχεια, ο Χάαλαντ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 56ο λεπτό για το 4-0 των Πολιτών.

Το απόγευμα αποδείχθηκε δύσκολο για τον Έντσο Μαρέσκα, πρώην βοηθό του Γκουαρδιόλα, ο οποίος επέβλεψε τη φιλική ήττα από τη Σέλτικ και την ισοπαλία με τη Ρέξαμ τον Ιούλιο. Η ομάδα του έκανε το σκορ να φανεί πιο αξιοπρεπές, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει με βολέ, πριν ο Μαντουέκε διαμορφώσει στο 89′ το τελικό 4-2.

 

Προτεινόμενα Άρθρα