Τουμαζάτος στον Libero 107,4: “Εχουμε άδεια, έχουμε δίκιο – Πραξικοπηματική πράξη αυτό που γίνεται”

από AllAboutARIS

Λάβρος κατά συγκεκριμένων κατευθύνσεων και με τεκμήρια ήταν ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Libero 107,4 και στην εκπομπή Control.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και υπεύθυνος για την αδειοδότηση, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις και το”πραξικόπημα -όπως το χαρακτήρισε- που επιχειρείται εις βάρος της ομάδας, αναλύοντας το νομικό πλαίσιο της καθαρής θέσης που έχει αυτή πάνω στο ζήτημα της υπόθεσης Παλαθουέλος.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξή του, στους Γιώργο Ζαγόρα και Χρύσανθο Τσαλτίδη…

Στην πρώτη γενική καταγραφή του ζητήματος, ο κ. Τουμαζάτος σημείωσε: “Ο ΑΡΗΣ έχει πάρει αδειοδότηση από το αρμόδιο όργανο, με ψήφους 4-1. Ξεκάθαρος και αδιαμφισβήτητος τρόπος. Κάθε τρεις μήνες υπάρχει εξέταση φακέλων από την UEFA. Το να μιλάμε για αυτό το ζήτημα που προσπαθούν κάποιοι να προκύψει, είναι τουλάχιστον αστείο! Επιχειρείται να γίνει μεγάλη καταστροφή -αν συμβεί κάτι άσχημο, στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Εδώ αρχίζουν τα μεγάλα ερωτηματικά!

Να ξεκαθαρίσω ότι και σαν ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά και ως στέλεχος, ότι έχω παρακολουθήσει πολλές διαδικασίες αδειοδότησης. Ήμουν το 2013-18 γενικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό. Από το 2016 η ΠΑΕ ΑΡΗΣ παίρνει αδειοδοτήσεις και θα πάρει και τη φετινή. Σεβόμαστε τον κανονισμό αδειοδότησης, όπως προκύπτει από την UEFA. Έτσι οφείλεται να γίνει και από τις εγχώριες ομοσπονδίες. Έχουμε τηρήσει στο απόλυτο τον κανονισμό. Ο Παλαθουέλος δεν είναι εργαζόμενος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, που ιδρύθηκε το 2016. Αφορά την παλαιά ΠΑΕ, που δεν έχουμε καμία σχέση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το στοιχείο γιατί ξεκαθαρίζει οτιδήποτε. Η αδειοδότηση κρίνει τι κονδύλι υφίσταται ήδη στις 31/12 κάθε έτους, σαν ληξιπρόθεσμο. Αυτό το κονδύλι διαχείρισης, είναι μέχρι τις 31/3. Στις 31/12 του 2020, η υπόθεση του Παλαθουέλους ήταν εις γνώση της ΕΠΟ, σαν γνωστοποίηση! Ερωτηθήκαμε γραπτώς και απαντήσαμε γραπτώς ότι δεν αφορά εργαζόμενο ή ληξιπρόθεσμη υποχρέωση. Υπήρχαν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Δεν είναι αν ο ΑΡΗΣ οφείλει χρηματικό ποσό στον Παλαθουέλος. Το επίδικο είναι αν είναι ο διάδοχος της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ. Η υπόθεση του Παλαθουέλος έχει ξεκινήσει το 2012. Αποφάσισε το 2020 να κινηθεί κατά της ΠΑΕ που μιλάμε σήμερα. Κάθε χρονιά το κάνει αυτό. Υπάρχει μέσα στις αποφάσεις αλλά και στην προπέρσινη αδειοδότηση. Υποχρεώσεις που αφορούν την παλιά ΠΑΕ, δεν αφορούν την αδειοδότηση της νέας ΠΑΕ.

Όσο είναι σε εκκρεμότητα το αν η μια ΠΑΕ είναι διάδοχος και όχι αν οφείλει, δεν μπορούμε να συζητάμε καν για ληξιπρόθεσμο. Είναι μια απλή γνωστοποίηση. Ο ΑΡΗΣ εξετάζεται κάθε τρεις μήνες από την UEFA. Με την χορήγηση της άδειας περσινής άδειας, που περιελάμβανε την ίδια υπόθεση, ακριβώς τα ίδια έγιναν και φέτος. Σαν… θαύμα, τελευταία στιγμή… Το 2022 είναι άλλο έτος, αλλά έχουμε μπει με τα ίδια δεδομένα. Στις 31/12/21 δεν μπορούμε να μιλάμε για ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο. Μιλάμε για μια εκκρεμοδικία, που έχει επίδικο το αν είμαστε διάδοχοι. Είναι άλλες οι περιπτώσεις εργαζομένων και υπάρχει σύγκρουση μεταξύ του οργανισμού. Υπάρχει δηλαδή ένα συμβόλαιο και υπάρχει εκκρεμοδικία, είναι άλλες περιπτώσεις. Και αυτές όταν δεν είναι ληξιπρόθεσμες, δεν απασχολούν καν τη διαδικασία αδειοδότησης”.

Για την ουσία της υπόθεσης: “Σεβόμαστε απόλυτα το σύμφωνο εμπιστευτικότητας. Δεν διακινούμε έγγραφα και δεν αποκαλύπτουμε μέρη της διαδικασίας. Μέχρι ένα σημείο λέμε πράγματα για να διαφωτίσουμε το τι γίνεται. Στις 13/5 έγινε ακρόαση και όλα αυτά ελήφθησαν υπόψιν, σε όργανο που αποτελείται από δικαστή, νομικούς και ελεγκτές.

Είμαι 12 χρόνια στην αδειοδότηση, εκπαιδευμένος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με σεμινάρια. Δεν έχω δει αρνητική εισήγηση να αναιρείται με 4-1. Αυτό συνέβη για έναν λόγο. Η υπόθεση είναι πεντακάθαρη. Δεν αφορά καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση. Όσο έχουμε διατυπώσει οδήγησαν αβίαστα το σώμα, με ξεκάθαρο γραπτό σκεπτικό, την υφιστάμενη χορήγηση αδείας. Συνεπικουρούμενη και νομολογίες, εκτός αθλητικού δικαίου, για να είναι περίτρανα διαπιστωμένη η κοινή λογική! Χορηγήθηκε η άδεια στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ”.

Για το αν τον ανησυχούν οι τεράστιες αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών και των υπευθύνων:Τα σκεφτόμαστε όλα. Μας ανησυχούν όλα. Σεβόμαστε τους κανονισμούς γιατί στο τέλος επικρατεί αυτό που θα πρέπει να επικρατήσει. Καθήκον μας να προστατεύσουμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και να συνδράμουμε στο πολύπαθο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ έχει βγάλει ήδη μια ανακοίνωση που τονίζει ότι θα αντιδράσει σε οποιοδήποτε πραξικόπημα. Είναι μια ιστορική στιγμή, που είχε ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να βρω στη ζωή μου το “ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Είναι μια ιστορική στιγμή που θα πρέπει να διαφωτιστούν μια σειρά από ζητήματα. Σε μια περίοδο κορωνοϊού, που η οικονομία υποφέρει και υπάρχει ακρίβεια. Δεν διακυβεύονται μόνο ζητήματα από ένα επιχειρούμενο πραξικόπημα. Είναι μια σειρά από ζητήματα. Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την πίεση που δέχεται μια ομάδα. Είναι ευρύτερα τα ζητήματα και η ΠΑΕ έχει μια ιστορική εμπλοκή και ευκαιρία να πρωτοπορήσει”.

Για το αν υπάρχει νομικό ζήτημα για τις διαρροές που έχουν γίνει:Φυσικά και τίθεται θέμα. Είναι πάρα πολύ εύλογο να ειπωθεί ότι σίγουρα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει σεβαστεί απόλυτα τη σύμβαση εμπιστευτικότητας. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει άριστο νομικό επιτελείο. Έχει βγει χθεσινή ανακοίνωση και παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις εξελίξεις. Με σεβασμό στους κανονισμούς, κάνουμε όσα πρέπει να κάνουμε. Έχουμε πίστη ότι θα επικρατήσει το δίκαιο και το φως. Έχουμε και εμείς την αγωνία και την ευθύνη, να διαχειριστούμε όλη την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην συμβεί αυτό που επιχειρείται. Δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτό που πάει να γίνει. Αυτό που ισχύει σήμερα, θέλουμε να επικρατήσει. Θα ήταν πολύ διαφορετικό να επιχειρούσαμε εμείς να ανατρέψουμε μια αρνητική απόφαση. Η άδεια έχει χορηγηθεί με 4-1″.

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Σαράκη η ΠΑΕ ΑΡΗΣ: “Έγιναν οι επικοινωνίες που είναι επιτρεπτό να γίνουν, στο επαγγελματικό πλαίσιο. Δεν μπορούμε και ούτε να θέλουμε να πούμε τι εμπεριείχε η επικοινωνία. Όλοι μπορούν να φανταστούν τι είχε η επικοινωνία μας. Δεν είχαμε κανένα λόγο ανησυχίας, καταθέτοντας τα στοιχεία μας. Η ομάδα ήταν άνετη, είχε ηρεμία. Δικαιωθήκαμε με το 4-1 και έχουμε εκπλαγεί αρνητικά, σε βαθμό που ξεπερνά την κοινή λογική. Είναι δεδομένα που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αποκλίνει από τη κοινή λογική. Από τα δημοσιεύματα μάθαμε και εμείς. “Θα γίνει, δε θα γίνει έφεση”, “υπάρχει, δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος”. Είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Για το χρονοδιάγραμμα από ‘δω και πέρα: “Υπάρχει αυτή τη στιγμή ο χρόνος ο οποίος εκπνέει για την έφεση. Έχουμε ενημερωθεί από τα σάιτ εμείς. Αυτό αποδεικνύει και το τι γίνεται στο ζήτημα. Ο ΑΡΗΣ μέχρι πριν λίγο, δεν είχε επίσημη ενημέρωση, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχει συμβεί ό,τι γράφουν τα σάιτ. Ο,τι ακολούθησε, σίγουρα αφορά και την UEFA. Δεν γνωρίζει κανείς το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Οι εξελίξεις τρέχουν και άμεσα θα μάθουμε. Σε κάθε περίπτωση, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει λάβει τα μέτρα της. Η άδεια χορηγείται από την UEFA και διεκπεραιώνεται από την ΕΠΟ. Κινούνται ήδη οι διαδικασίες ενημέρωσης ώστε να γνωρίζουν και αυτοί τι πάει να γίνει.”

Για το αν κρύβεται κάποιος από αυτή την ιστορία: “Σας είπα ότι παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε από τα σάιτ. Δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος, όμως επιτρέπει σε όλους να υποθέτουν πράγματα. Ξεκαθαρίζω ότι η δράση μας και η ενέργεια μας, θα είναι αμείωτη ώστε να προστατευτεί το δίκαιο και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, χωρίς να παραβιάσουμε κανονισμό ή να διεκδικήσουμε από κάποιον κάτι. Στο τέλος υπάρχει το ηθικό πλαίσιο διαχείρισης καταστάσεων. Δεν εμπλεκόμαστε σε… διαχείριση με σκοπιμότητες. Αφήνουμε τα υπόλοιπα για όσους ίσως τα διακινούν και ωφελούνται”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X