Τουτζάρης για ΑΡΗ: «Με 1-2 νίκες θα λυθούν τα πόδια, θα αναπνεύσει κι ο προπονητής»

από AllAboutARIS

O γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης και πρώην τεχνικός διευθυντής του ΑΡΗ, Γιώργος Τουτζάρης, μίλησε στον Libero 107,4 FM και την εκπομπή «Pressing» τόσο για τους Κιτρινόμαυρους όσο και για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Είπε μεταξύ άλλων:

Για τον ΑΡΗ: «Περίεργο ξεκίνημα. Περίεργο το κάνουν και οι -6 βαθμοί. Αν είχε αυτούς τους βαθμούς αυτή τη στιγμή και η γκρίνια θα ήταν λιγότερη και τα πράγματα πιο ήρεμα. Έχει πάρα πολλούς παίκτες η ομάδα, το ρόστερ είναι τεράστιο. Νομίζω το καλύτερο ρόστερ απ’ όσο θυμάμαι εγώ. Έβλεπα αυτούς που ήταν στη αποστολή κι αυτούς που έλειψαν. Είναι δύο ισάξιες ενδεκάδες. Βέβαια πρέπει να παρακολουθείς την ομάδα από μέσα για να εκφέρεις γνώμη. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα κι αν έρθουν 1-2 νικηφόρα αποτελέσματα θα λυθούν τα πόδια τους, θα αναπνεύσει και ο προπονητής, που πιέζεται αυτή τη στιγμή χωρίς λόγο».

Για το πρωτάθλημα της Super League 2: «100% θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Χρειάστηκε να κινηθούν πολλά πράγματα και να συντονιστούν πολλοί πλανήτες. Όπως κάθε χρονιά, θα αρχίσουμε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Το να αλλάζει το φορμάτ και η φιλοσοφία, κάθε τι που μπορεί να επέμβουν οι πολιτικοί, δεν είναι κάτι που με εκπλήσσει. Από τη στιγμή που χρηματοδοτείσαι από την ΕΡΤ, ο κάθε υπουργός πιστεύει ότι μπορεί να παρέμβει. Αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Αυτό που έγινε φέτος είναι ότι δεν φρόντισαν τα πράγματα να εξελιχθούν γρήγορα και να βάλουν δικλίδες, ώστε οι διαδικασίες να μην είναι διάτρητες σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. Σίγουρα ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Βλέπει ένα πρωτάθλημα που δεν ξεκινάει και δεν το παίρνει σοβαρά. Πέρσι έγινε ένα καλό πρωτάθλημα και σε αυτό συνέβαλλε και η δική μας ομάδα».

Για την εικόνα που θα έχει το πρωτάθλημα: «Είναι ένα καινούριο φορμάτ, υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν τις ξέρω. Κάποιοι έχουν κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, με ψηλά μπάτζετ, ομάδες με πιο χαμηλή δυναμική. Νομίζω θα είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Κάποιες ομάδες θα ξεχωρίσουν από την αρχή και κάποιες άλλες θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Νομίζω δεν θα είναι βιώσιμο, όπως δεν ήταν ποτέ, παρά μόνο η περσινή χρονιά. Βοήθησε αρκετά τα χρήματα από το στοίχημα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Όταν μια ομάδα έχει μίνιμουμ προϋπολογισμό 700 χιλ. Φέτος τα πράγματα είναι 30-40 χαμηλότερο, μακάρι να βγω ψεύτης. Η κατάσταση θα είναι δύσκολη για κάποιες ομάδες

Για τις Β’ ομάδες: «Έχει διάφορες αναγνώσεις. Αυτό που με προβληματίζει είναι η συμπεριφορά αυτών των ομάδων στο πρωτάθλημα, επειδή έχουν το δικαίωμα να βγάζουν και βάζουν παίκτες από την πρώτη ομάδα. Κάποιες φορές θα είναι ισχυρές και κάποιες όχι. Δε λέω ότι θα το κάνουν επίτηδες, έτσι είναι η «συμφωνία» για να συμμετάσχουν. Να ετοιμάζουν παίκτες για την πρώτη ομάδα.

Εκείνο που προβληματίζει είναι ότι έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη. Στο know how έχουν βοηθήσει σημαντικά και είναι χαρά μας που είναι μαζί μας».

Για τον αν υπάρχει ποιότητα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές:  «Πιστεύω ότι ποιότητα υπάρχει. Κυριαρχεί όμως ο φόβος πρώτα τον προπονητών για να μη χάσουν κάτι που βασικά ξεκινάει από τους παράγοντες. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι το ποδόσφαιρο είναι θέμα. Δεν έχει σημασία αν χάσεις ή αν κερδίσεις αν δεν το απολαμβάνεις. Όλοι αγαπάμε την επιτυχία. Είναι όμως και ο τρόπος που φτάνεις σε αυτό. Για τους Έλληνες παράγοντες η καλύτερη μεταγραφή είναι ο δικηγόρος και η επικοινωνία».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X