Το “έφτιαχνε” και το χαλούσε ταυτόχρονα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ντέρμπι της Λεωφόρου έμοιαζε σαν αγγαρεία ή τελευταία εκκρεμότητα μέχρι και πριν τη σέντρα του, αφού ήδη τα πάντα περιστρέφονται εδώ και μέρες γύρω από την επόμενη μέρα του ΑΡΗ.

Το παράδοξο είναι ότι σε ένα ματς με δύο αδιάφορες και “άδειες” ομάδες, δεν φάνηκαν εν τέλει τόσο άχρωμες όσο είναι οι μέρες που διένυαν πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα και μαζί το ισχυρό κίνητρο που τον οδηγούσε τόσο καιρό. Σε μία γεμάτη Λεωφόρο όμως είχε ορμή και έντονη διάθεση να πάρει τη νίκη, απέναντι σε έναν ΑΡΗ ο οποίος εμφάνισε τις ίδιες προθέσεις.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο στιγμές που καθόρισαν το τελικό 1-1, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ώθηση από την έδρα και να μπαίνει καλά στο πρώτο 15ο, πριν οι “κιτρινόμαυροι” ισορροπήσουν και ελέγξουν σταδιακά το ματς ως την ανάπαυλα. Εκείνο το σημείο δηλαδή όπου ο Τερζής έδωσε στην ομάδα αυτό που χρειαζόταν. Και εν τέλει αυτό που της κόστισε.

Ο ΑΡΗΣ στο δεύτερο ημίχρονο αφήνει τον αντίπαλο να του κάνει μόνο μία φάση. Από εκεί και πέρασε παίζει έξυπνα στους χώρους που βρήκε στο μισό του ΠΑΟ, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις εκεί μέσα από την αποτελεσματική του ανάπτυξη πάνω στην πίεση των γηπεδούχων ψηλά

Η ομάδα του Τερζή δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες και έφτασε σε τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις κοντά στο γκολ, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Καμαρά.

Ο Μαυριτανός ήταν η μία αιτία που δεν ήρθε η νίκη. Και η άλλη ήταν… ο Πάλμα.

Οσο βοήθησε στη μετάβαση της μπάλας, άλλο τόσο πήγε τον ΑΡΗ πίσω ο Ονδουριανός που έμοιαζε να παίζει περισσότερο για τον εαυτό του παρά για την ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να έχει κι άλλες στιγμές εάν δεν τον καθυστερούσαν μία ο Καμαρά και μία ο Πάλμα, χωρίς να αναιρούν την εικόνα της ομάδας. Αναίρεσαν όμως την προσπάθειά της σε μεγάλο βαθμό, με τον ΑΡΗ να παρουσιάζει για πολλοστή φορά φέτος σημάδια… αδικίας του εαυτού του και έλλειψη ουσίας στο τελευταίο τρίτο. Παθογένειες όπως αυτή των χαρακτήρων που τον δυσκόλεψαν φέτος, με κλασσικό παράδειγμα αυτό του Καμαρά ο οποίος είναι ακόμα πιο ατίθασος σε σχέση με την πρώτη του θητεία.

Οπως με την ΑΕΚ, έτσι και χθες ο Παλίκουτσα, ο Τερζής, ο Καρυπίδης είδαν τί πρέπει να αλλάξουν και τί πρέπει να διατηρήσουν στην επόμενη μέρα που ξεκινάει επίσημα από σήμερα.

Η τοποθέτηση του Κροάτη το μεσημέρι αναμένεται σαν… ζεστό ψωμί που μόλις βγήκε από τον φούρνο, δίνοντας τροφή για σκέψη και αναλύσεις τις επόμενες μέρες, μαζί με ένα σχεδιάγραμμα των όσων θα ακολουθήσουν για την ομάδα. Και σίγουρα θα έχουμε πολλά να πούμε πάνω στα όσα θα αναφέρει. Λίγες ώρες υπομονή λοιπόν…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X