Το ανώνυμο ποντάρισμα στην «αμνησία» και το θάρρος της συγνώμης

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ευκαιρίας δοθείσης από αυτή την βαρετή διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, είναι ευκαιρία να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα, σε ότι αφορά τον τομέα της επικοινωνίας και της αντιμετώπισης της ομάδας.

Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε, φυσικά, να είναι βαρετό, καθώς οι σφυγμοί φτάνουν στα ύψη με αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας, με τα ανθρώπινα λάθη σε βάρος του ΑΡΗ, όμως, αυτό είναι κάτι που το αναπτύξαμε εκτενώς και δυστυχώς δεν αλλάζει με τα λόγια ή με τα γραπτά.

Ο λόγος για τον οποίο κάποιος θα επιλέξει να αναφέρει κάτι για τον ΑΡΗ, χωρίς να το έχει εξακριβώσει, πιο εύκολα από ότι για τις τέσσερις άλλες μεγάλες ομάδες, είναι, εκτός από τη λάθος πληροφόρηση, ότι συνήθως δεν θα αντιμετωπίσει την ίδια αντίδραση. Φυσικά δεν το κάνουν επίτηδες, αλλά λόγω λανθασμένης πληροφόρησης. Ανθρώπινα και εδώ τα λάθη.

Είναι, όμως, στο χέρι σας, από τη δική σας πλευρά, να αξιολογείτε τι διαβάζετε, που το διαβάζετε και αν θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη και εξακολουθείτε να ενημερώνεστε από κάποιον που δεν πετυχαίνει ούτε «ελέφαντα στα δύο μέτρα».

Τα ανώνυμα, αυτά, τις περισσότερες φορές, άρθρα, που «στέλνουν» παίκτες του ΑΡΗ, όπως για παράδειγμα ο Φαμπιάνο, άλλοτε στην ΑΕΚ, άλλοτε στον ΠΑΟΚ και άλλοτε αφήνουν υπονοούμενα για τον Παναθηναϊκό – επαναλαμβάνω από έλλειψη καλής πληροφόρησης – , έχουν έναν και μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης.

Τη σωστή αξιολόγηση των ειδήσεων και το που διαβάζετε κάτι που αποδείχτηκε, τελικά, ότι δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Στερώντας, λοιπόν, το «κλικ» σε όσους πιστεύουν ότι θα ποντάρουν στην «αμνησία» όσων ενημερώνονται από αυτούς.

Εξαίρεση, φυσικά, αποτελεί το αν κάποιος ζητήσει συγγνώμη για τη λάθος ενημέρωση που είχε. Γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα και μάλιστα, είναι πολύ τίμιο να αναγνωρίσεις ότι τα έκανες.

ΥΓ. Σημαντικό είναι για τον ΑΡΗ το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (15/9) με τον ΟΦΗ, για πολλούς λόγους. Ακόμα και σε ότι αφορά τον τομέα της ψυχολογίας, ενόψει των δυο ντέρμπι που ακολουθούν με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα