Το αρνητικό χαμηλό στα xGoals

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η νίκη στις Σέρρες χάθηκε για τον ΑΡΗ επειδή από τη μία δέχθηκε ένα γκολ που τον σόκαρε στις καθυστερήσεις και επειδή από την άλλη δεν τελείωσε το ματς νωρίτερα.

Για να το κάνει βέβαια αυτό θα έπρεπε να είναι απειλητικός, σε ένα ματς που απείλησε ελάχιστα τον Πανσερραϊκό πλην κάποιων εξάρσεων που είχε.

Ο ΑΡΗΣ… κατάφερε να πιάσει αρνητικό χαμηλό στα xGoals με ποσοστό 0,28, το οποίο είναι το μικρότερο που είχε φέτος σε παιχνίδι πρωταθλήματος και με το αμέσως επόμενο να είναι τα 0,48 στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Η στατιστική μπορεί να γράφει εννέα τελικές αλλά οι καλές φάσεις του ΑΡΗ είναι μετρημένες, Η μεγάλη ευκαιρία του Σουλεϊμάνοφ στο πρώτο μέρος, το γκολ του Μορόν και η μεγάλη ευκαιρία του Σαβέριο λίγο αργότερα για να τελειώσει το ματς στο τετ α τετ με τον Χόβαν.

Αυτό που κόστισε κυρίως στον ΑΡΗ είναι ότι μετά το 60′ είχε τις προϋποθέσεις να τελειώσει το ματς στους χώρους που άφησε ο Πανσερραϊκός. Παρουσίασε όμως πρόβλημα μετά από καιρό στο επιθετικό του τρανζίσιον αδυνατώντας να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά. Ένας από τους λόγους για τον οποίο ο Άκης Μάντζιος πέρασε στον αγώνα τον Γιάννη Φετφατζίδη που εν μέρει βοήθησε αλλά όχι επί της ουσίας όσον αφορά το γκολ.

Προτεινόμενα Άρθρα