Το γκολ δεν είναι απλά… τέσσερα γράμματα

από Γιάννης Παντελίδης

Διόλου τιμητικό για μια ομάδα του επιπέδου και της ποιότητας του ΑΡΗ για τρία διαδοχικά παιχνίδια να μην έχει καταφέρει να βάλει γκολ. Δείγμα του ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή είναι καθαρά επιθετικό. Ζήτημα μεγάλο. Διότι, όπως αποδεικνύεται δεν αρκεί να τα κάνεις όλα σωστά μέχρι να φτάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οφείλεις να έχεις και την σωστή κατάληξη. Τελική πάσα και τελείωμα.

Να ξέρετε ότι πλέον το πρόβλημα από επιθετικό, εξελίσσεται σε ψυχολογικό. Αυξάνεται η πίεση και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

Σήμερα λοιπόν στον δρόμο του ΑΡΗ ξανά η Λαμία. Με νωπές τις μνήμες από το πρόσφατο ματς και το 0-0 για το Κύπελλο Ελλάδας. Από χθες το βράδυ, στριφογυρίζει στο μυαλό μου το γνωστό σύνθημα των φίλων. «ΑΡΗ βάλε γκολ». Υπάρχει κάτι που λένε οι προπονητές σε τέτοιες περιπτώσεις. Δηλαδή σε… εποχές επιθετικής ανομβρίας. «Είναι να βρεις το πρώτο και μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα». Ο ΑΡΗΣ του πρώτου ημιχρόνου της Πέμπτης θα το πάρει το ματς.

Τα 24ωρα που ακολούθησαν το ματς Κυπέλλου με τη Λαμία είχαν αρκετή συζήτηση και από το μαστίγιο πήγαμε στο… καρότο. Ξεκάθαρα ψυχολογική τόνωση. Η ομάδα έχει ανάγκη να νιώσει στήριξη. Δεν έχει χαθεί τίποτα κι αυτό δεν είναι απλά μια κουβέντα για να «χρυσωθεί το χάπι». Είναι η πραγματικότητα.

Το γκολ είναι θέμα ποιότητας. Το γκολ είναι θέμα τακτικής. Το γκολ είναι θέμα μέρας και τύχης. Το γκολ είναι πολλά πράγματα.

Τα υπόλοιπα στο χορτάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X