Το δόγμα του… ηλεκτροσόκ

από Γιάννης Παντελίδης

Η κλασική ποδοσφαιρική, κλισέ, φράση. Ο προπονητής πληρώνει τη νύφη όταν τα αποτελέσματα είναι στραβά. Η αλήθεια είναι πως ίσως και να προκάλεσαν έκπληξη οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις μιας και αυτό που φαινόταν εδώ και καιρό ήταν πως ο Άκης Μάντζιος θα έβγαζε τη σεζόν και το καλοκαίρι… βλέπουμε. Η ουσία όμως είναι η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί πλέον και σίγουρα τι ακριβώς περιλαμβάνει η επόμενη μέρα.

Για τον Μάντζιο θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση το πρόσημο της παρουσίας του στον Κιτρινόμαυρο πάγκο, περίπου 1,5 χρόνο είναι αν μη τι άλλο θετικό. Η ομάδα πέτυχε πολλά, κυρίως πέρσι, δεύτερη στην κανονική διάρκεια, τρίτη στο φινάλε. Εύκολα ξανά στην Ευρώπη, αλλά το πιο σημαντικό παράσημο ήταν η παραδοχή από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους ότι έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Φέτος τα πράγματα κύλησαν με πολλά σκαμπανεβάσματα και πολύ… «κρύο-ζέστη». Σε κάθε περίπτωση όμως, έχοντας κερδίσει μέσα στο γήπεδο 35 βαθμούς κι αν πραγματικά τους έβλεπε στον βαθμολογικό πίνακα, ίσως τώρα να κάναμε μία άλλη συζήτηση.

Ο επίλογος της συνεργασίας του Άρη με τον Μάντζιο γράφτηκε χθες στα Γιάννενα, με πολύ άσχημο τρόπο. Από μία φάση. Γιατί για μένα εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Δοκάρι, Σιαμπάνης γκολ. Η απόλυτη ατυχία δηλαδή. Η ομάδα έχασε ένα ματς με 2-0, χωρίς ο αντίπαλος να κάνει κάποια τελική προσπάθεια. Την ίδια ώρα, που ο διψήφιος αριθμός τελικών του Άρη πήγε ξανά… στράφι.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης πήρε χθες το βράδυ μία απόφαση. Να τελειώσει τη συνεργασία του με τον προπονητή, που αποτέλεσε καθαρά δική του επιλογή, που τον στήριξε όσο περισσότερο γινόταν κι εν μέρει δικαιώθηκε. Είπαμε όμως, σε τέτοιες καταστάσεις, σαν αυτή που δημιουργήθηκε στον Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα, χρειάζεται ένα… ηλεκτροσόκ. Κι επειδή, προφανώς δεν διώχνεις δεκάδες παίκτης, έρχεται η σειρά του προπονητή.

Η επόμενη μέρα στον Άρη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όλα δείχνουν Τερζή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και πιθανή πρόσληψη προπονητή στην πορεία. Η τελική επιλογή θα δείξει και τον δρόμο. Δεν «χρυσώνουμε» κανένα χάπι, αλλά η χρονιά ακόμη δεν τελείωσε, έστω κι αν πλέον για τα καλά έχει μπει στην εξίσωση η ιστορία με τους μείον έξι βαθμούς.

Επικοινωνία:

Email: kinezos10@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

linkedin: www.linkedin.com/in/yiannis-pantelidis-43794a83/

Προτεινόμενα Άρθρα