Το εξάποντο στο Ο.Α.Κ.Α. και το ντέρμπι πριν την Ανάσταση

από Περικλής Τράιος

Έχω αναφερθεί πολλές φορές, στα 24 χρόνια που ασκώ δημόσιο λόγο, για τη σημαντικότητα της σοβαρής και υπεύθυνης διαχείρισης ενός αποτελέσματος, είτε αυτό είναι θετικό, είτε αρνητικό.

Επανειλημμένα, όλα αυτά τα χρόνια, έχω επισημάνει το πόσο επιβεβλημένο είναι να μπορούμε να ισορροπούμε και να τιθασεύουμε τα συναισθήματα μας, είτε μετά από μια νίκη κι έναν θρίαμβο, είτε μετά από μία ήττα.

Δυστυχώς, αυτό που καταγράφεται ιστορικά, είναι ότι η διαχείριση ενός αποτελέσματος, είτε αυτό είναι αρνητικό, είτε θετικό, αποτελούσε μία χρόνια και πολύ σοβαρή παθογένεια για τον Σύλλογο μας.

Όχι ότι τελείωσε και δεν υπάρχει σήμερα, ωστόσο σας το διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, σε σχέση με το πως ήταν 20 και 30 χρόνια πριν.

Γενικά λοιπόν, αυτό που θέλω να πω και να επιμείνω, είναι ότι δεν ωφελούν οι ακραίες αντιδράσεις.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει ούτε υπέρ-ενθουσιασμός και έπαρση στη νίκη, ούτε όμως κάνουν καλό οι αναθεματισμοί και οι ισοπεδωτικές αντιδράσεις στην ήττα.

Ειδικά στα αρνητικά αποτελέσματα, εκεί είναι που πρέπει να προσεγγίζουμε την επόμενη μέρα με ψυχραιμία, με σοβαρότητα, με καθαρό μυαλό και πάνω απ όλα, με αγάπη για την ομάδα.

Με τις υστερίες και με το μπινελίκι, οι μόνοι που ικανοποιούνται είναι ο προσωπικός εγωισμός και σίγουρα οι εχθροί, οι οποίοι καραδοκούν και χαίρονται, κάθε φορά που βλέπουν να γινόμαστε άνω-κάτω μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα.

Για αυτό λοιπόν επιμένω στη σοβαρή διαχείριση και να λειτουργούμε με γνώμονα το βαθύ συναίσθημα που έχουμε για την ομάδα κι όχι την ικανοποίηση του εγωισμού μας. 

Ασφαλώς και κατανοώ (ως κάποιο βαθμό) τις όποιες αντιδράσεις επέφεραν τα δυο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε στην έδρα μας, με Παναθηναικό και ΠΑΣ Γιάννενα.

Όλοι προβληματιστήκαμε με την αδυναμία να κερδίσει η ομάδα παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους που έρχονται στο «Κλ. Βικελίδης» και κλείνονται, παρατάσσοντας ένα πολυπρόσωπο αμυντικό τείχος, έχοντας στόχο και σκοπό να καταστρέψουν το δικό μας παιχνίδι. 

Δεν χρειάζεται όμως να υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις και να ακούγονται ή να γράφονται άδικοι και ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί.

Πάνω από όλα, με βάση τα όμορφα και αγνά συναισθήματα που νιώθουμε για αυτήν την ομάδα, να σκεφτόμαστε όχι μία, αλλά τρεις φορές, πριν πούμε ή γράψουμε κάτι.

Πάμε στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ.

Όπως είπα και στη χθεσινή (Δευτέρα 11 Απρ.) εκπομπή του All About ARIS TV, θα το γράψω και σήμερα, ότι πρέπει και επιβάλλεται να διαχειριστούμε σοβαρά και υπεύθυνα την επόμενη μέρα της πολύ μεγάλης νίκης μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Ηρεμία και σοβαρότητα, από όλους μας.

Ασφαλώς και πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ασφαλώς και πήραμε ένα σπουδαίο διπλό, που είχε έπαθλο έξι βαθμούς, καθώς κερδίσαμε έναν από τους αντιπάλους μας, για την επίτευξη του στόχου της ευρωπαικής εξίδου.

Όλα πολύ ωραία και υπέροχα, αλλά τέλος.

Κεφάλια μέσα και προχωράμε.

Δεν τελείωσε τίποτα με μία νίκη επί της Α.Ε.Κ.

Ασφαλώς και το χαρήκαμε, ασφαλώς και το πανηγυρίσαμε, ασφαλώς και ικανοποιηθήκαμε με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που μας έφεραν στη 3η θέση της βαθμολογίας.

Μέχρι εκεί.

Μπροστά μας έχουμε ακόμη έξι αγώνες, οι οποίοι θα μας οδηγήσουν στο στόχο.

Την Κυριακή των Βαιών, έχουμε το ντέρμπι με τον συμπολίτη, στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου των play off.

Αυτό το ντέρμπι, δεν θα έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο που είχε γίνει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και είχε διεξαχθεί στη σκιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Όλα θα είναι εντελώς διαφορετικά, με κυριότερο βέβαια, την παρουσία του κόσμου.

Πλέον θα έχουμε ένα ντέρμπι με 100% πληρότητα και είναι βέβαιο ότι χιλιάδες οπαδοί του ΑΡΗ που θα κατακλύσουν το «Κλ. Βικελίδης».

Αυτός ο αγώνας είναι που θα μας οδηγήσει στη διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω της Ανάστασης και του Αγίου Πάσχα. 

Αυτός ο αγώνας είναι που μπορεί να μας φέρει ακόμη πιο κοντά στο στόχο.

Το ζητούμενο λοιπόν της Κυριακής για την ομάδα και για τον κόσμο, είναι ένα : μόνο η νίκη.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Η νίκη, που αν με το καλό έρθει, θα εδραιώσει τον ΑΡΗ στη 3η θέση, θα του δώσει ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους δύο και φυσικά, θα τονώσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία όλων, εν όψη της συνέχειας.

Νίκη και μόνο νίκη.

 

Προτεινόμενα Άρθρα