Το… ζέσταμα και η ανηφόρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η παρουσία του ΑΡΗ στο Ισραήλ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την επιστροφή από ένα ταξίδι που ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση της.

Η αφορμή για το ταξίδι στη Χάιφα ήταν η πρόκληση των Ισραηλινών στην οποία ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε να πει όχι. Οι δύο ομάδες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και οι “κιτρινόμαυροι” ήθελαν να ενισχύσουν αυτόν τον δεσμό, ο οποίος έχει προεκτάσεις και έξω από το ποδόσφαιρο για την οικογένεια Καρυπίδη.

Τα… δύσκολα συμπεράσματα και τα δεμένα χέρια

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, η ομάδα έδωσε δύο φιλικά περισσότερο ρυθμού και για να ξεφύγουν οι παίκτες από τη ρουτίνα των προπονήσεων, με πολλές δοκιμές από τον Τόλη Τερζή και ειδικά στο προχθεσινό ματς όπου βασίστηκε περισσότερο στους “μικρούς”. Οπότε θα ήταν επιπόλαιο να βγάλουμε από τώρα συμπεράσματα για παίκτες, παρά μόνο έμφαση σε κάποιες λεπτομέρειες για ορισμένους… παλιούς του ρόστερ και για τα νέα πρόσωπα.

Με τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται έτσι κι αλλιώς το ρόστερ, τα χέρια του Έλληνα τεχνικού θα παραμείνουν δεμένα για τουλάχιστον μερικές μέρες ακόμα και μέχρι να ακολουθήσουν οι επιπλέον κινήσεις που με τις υπάρχουσες θα συγκροτήσουν την πρώτη γερή βάση του ρόστερ της νέας χρονιάς.

Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για τη Βουλγαρία, αφού τα χτυπητά κενά παραμένουν και είναι κομβικά ώστε ο προπονητής του ΑΡΗ να δουλέψει όλο τον επόμενο μήνα πάνω σε τακτικά κομμάτια και στην προετοιμασία για το πρώτο ευρωπαϊκό στα τέλη Ιουλίου.

Άλλο τα πρόσωπα, άλλο η φιλοσοφία

Ασχετα με τα πρόσωπα πάντως, η κατεύθυνση του Τερζή στο τακτικό σκέλος φάνηκε τόσο στις προπονήσεις όσο και στα δύο φιλικά. Ο Τερζής επιμένει στην ίδια φιλοσοφία με πέρυσι, δηλαδή το 4-3-3 και το 4-2-3-1 με ανάπτυξη από πίσω, την οποία δουλεύει καθημερινά για να μπολιάσει σε αυτή τους… νέους και παράλληλα να ενισχύσει την ετοιμότητα των παικτών που βρίσκονται από πέρυσι στο ρόστερ.

Τι κρατάει και τι περιμένει 

Ουσιαστικά το Ισραήλ ήταν κάτι σαν… ζέσταμα. Ένας πρώτος… εγκλεισμός της ομάδας, στο πλαίσιο των νέων εθίμων με τα μικρά και διαδοχικά ταξίδια που ήθελε ο Παλίκουτσα για την προετοιμασία και όχι την παραμονή της ομάδας στο ίδιο μέρος για δύο εβδομάδες.

Οι παίκτες ήρθαν πάλι κοντά, οι… νέοι εγκλιματίζονται αλλά το “ζουμί” είναι τώρα. Είναι αυτές τις μέρες μέχρι τη Βουλγαρία όσον αφορά το μεταγραφικό και φυσικά στον μήνα που μεσολαβεί μέχρι το πρώτο ματς της Ευρώπης. Σε αυτό το διάστημα ο ΑΡΗΣ οφείλει να κλείσει τρύπες, να δουλέψει σωστά και να είναι έτοιμος στον βαθμό που πρέπει και όσο τον… αφήνει η εποχή.

Προτεινόμενα Άρθρα