Το… ζευγάρι των απαραίτητων στοιχείων και το επόμενο στάδιο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι συνθήκες που θα συναντήσει ο ΑΡΗΣ κόντρα στη Λαμία δεν θα διαφέρουν πολύ από αυτές που συνάντησε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Και μάλιστα σε μία περίοδο που φαίνεται ότι υστερεί σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, που είναι απαραίτητοι με τέτοιους αντιπάλους.

Το agressive και πιεστικό παιχνίδι δεν είναι πλέον σήμα κατατεθέν της ομάδας, τη στιγμή που δυσκολεύεται να βγάλει δημιουργία μέσα στο γήπεδο. Και κατ’ επέκταση το σκοράρισμα.

Τα πρώτα δύο είναι απαραίτητα κόντρα στη Λαμία και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα καλά διαστήματα του ΑΡΗ θα αυξηθούν, με δεδομένο ότι η ετοιμότητα αρκετών ποδοσφαιριστών αναμένεται να βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία η ομάδα καλείται να γίνει παράλληλα πιο δημιουργική και να πατήσει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Εφόσον το κάνει αυτό, έρχεται και το πιο δύσκολο στάδιο που καλείται να διαχειριστεί. δηλαδή το σκοράρισμα που προβληματίζει όσο τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή και είναι “πονοκέφαλος” για την τεχνική ηγεσία λόγω της κατάστασης μεσοεπιθετικά.

Tα παραπάνω αφορούν το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Υπάρχει και ένας εγωισμός όμως. Το “θέλω” και το “πρέπει” παικτών και προπονητή που έχουν την πρώτη ευθύνη, για μία νίκη που πρέπει να έρθει πάση θυσία ακόμα και αν δεν του βγουν τα παραπάνω στο βαθμό που επιθυμεί.

Προτεινόμενα Άρθρα