Το ημερολογιακό έτος του Μάντζιου… και ο Κούπερ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο πάγκος του ΑΡΗ δεν είναι για όλους… Είναι αποδεδειγμένο και οι συχνές αλλαγές σε αυτόν την τελευταία 15ετία, το επιβεβαιώνουν.

Τόσα χρόνια ο Έκτοτ Κούπερ είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο ως όνομα αλλά και για τη διάρκειά του στην “ηλεκτρική καρέκλα” του προπονητή στον ΑΡΗ.

Εδώ και μία 15ετία περίπου, ο Αργεντινός ήταν ο μοναδικός προπονητής που… άντεξε στον πάγκο της ομάδας για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος. Και μιλάμε για Α’ Εθνική…  Το milestone αυτό, είναι έτοιμος να πιάσει και ο Άκης Μάντζιος.

Με το φινάλε του 2021 σε λίγα 24ωρα, ο Έλληνας τεχνικός θα γίνει ο πρώτος μετά τον Κούπερ που κάθεται στον πάγκο του ΑΡΗ για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος.

Ο Κούπερ ήταν προπονητής του ΑΡΗ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 και ο Μάντζιος για ολόκληρο το 2021. Δηλαδή με έντεκα χρόνια διαφορά…

Αυτό θα μπορούσε βέβαια να μην είχε γίνει, αφού ο 52χρονος τεχνικός βρέθηκε σε καταστάσεις μεγάλης πίεσης σε κάποιες περιπτώσεις. Εκεί όμως έπαιξε τον ρόλο της η παραγοντική ωριμότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος δεν παρασύρθηκε από το κλίμα και εμπιστεύτηκε τον Μάντζιο, με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν και τους δύο…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα