Το θέλουν, το μπορούν, θα το πετύχουν

από Περικλής Τράιος

Ήταν Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου…

Ο αγώνας στα Γιάννενα μόλις είχε ολοκληρωθεί και ο ΑΡΗΣ έχει χάσει με 2-0.

Μαγική εικόνα….

Από αυτά τα ματς, που όταν ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη, δεν μπορείς να πιστέψεις ότι το έχεις χάσει.

Με16 τελικές, με απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, με δυο δοκάρια, ο ΑΡΗΣ έχασε καθώς κόντρα στη ροή του αγώνα, είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με ένα αυτογκόλ-καραμπόλα, για να δεχθεί το δεύτερο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων…

Τραγωδία.

Ο τελευταίος στόχος που είχε απομείνει στην ομάδα, δηλαδή το ευρωπαικό εισιτήριο, έδειχνε να απομακρύνεται και η χρονιά να χάνεται…

Μπορεί η ομάδα εκείνο το βράδυ να είχε 35 βαθμούς στο χορτάρι και να ήταν στη 5η θέση της κανονικής βαθμολογίας, ωστόσο, η αδικία που είχε υποστεί ο ΑΡΗΣ από την Ε.Π.Ο. και το ποδοσφαιρικό παρακράτος, δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί και κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την έκβαση της διαδικασίας και την απόφαση ενός Ευρωπαικού Δικαστηρίου, όπως είναι το CAS.

Η ουσία είναι ότι εκείνο το βράδυ, η βαθμολογία (σύμφωνα με την σκανδαλώδη τιμωρία και τους μείον έξι), είχε τον ΑΡΗ στην 8η θέση με 29 βαθμούς.

Το κλίμα ήταν τραγικό…

Το βράδυ εκείνης της Δευτέρας, μύριζε μπαρούτι. 

Κι εμείς, κανονικά στις επάλξεις, με το All About ARIS TV, λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα να προσπαθούμε να διαχειριστούμε εκείνες τις τραγικές στιγμές και όλο εκείνο το κακό κλίμα που είχε διαμορφωθεί…

Ήταν το γνώριμο σκηνικό που ζούσαμε κάθε φορά που έρχονταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα, με έντονες και πολλές φορές ακραίες αντιδράσεις.

Εκείνο το βράδυ όμως όλα ήταν διαφορετικά.

Με τον στόχο της ευρωπαικής εξόδου να κινδυνεύει να χαθεί και με πρόσφατο τον αποκλεισμό από την Λαμία για το κύπελλο, έναν θεσμό όπου όλοι είχαν επενδύσει όνειρα και ελπίδες για διάκριση, η ατμόσφαιρα ήταν κάτι παραπάνω από ηλεκτρισμένη.

Η ομάδα ήταν δεδομένο ότι χρειάζονταν κάτι.

Χρειάζονταν ένα ηλεκτροσόκ, μπας και συνέρθει.

Κι όπως γίνεται ως συνήθως, σε μία τέτοια χρονική συγκυρία, αυτός που… «πληρώνει τη νύφη» είναι ο προπονητής.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης πήρε μια δύσκολη απόφαση και ολοκλήρωσε τη συνεργασία με τον Άκη Μάντζιο.

Έπρεπε να το κάνει.

Η ομάδα είχε σοβαρότατο πρόβλημα.

Με το ηθικό καταρρακωμένο και την αυτοπεποίθηση υπό του μηδενός, κάτι έπρεπε να γίνει προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να μπορέσει η ομάδα να βρει τις δυνάμεις για να δώσει τη μάχη και να καταφέρει να μπει στα play off.

Κι έγινε αυτό που έπρεπε.

Με τον Μπούργος στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, ο ΑΡΗΣ μπήκε στα play off με τρόπο θριαμβευτικό, καθώς πέτυχε τρεις νίκες, κερδίζοντας μάλιστα και τον Ολυμπιακό, στην αυλαία της κανονικής περιόδου.

Παράλληλα, η αδικία με τη σκανδαλώδη τιμωρία που στοίχειωσε όλη τη χρονιά, αποκαταστάθηκε και οι βαθμοί επέστρεψαν.

Όχι με κυβερνητική παρέμβαση, ούτε με τροπολογίες, ούτε με αλλαγές νόμων και κανονισμών, ούτε με αποφάσεις από «γιαλαντζί» επιτροπές, αλλά με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Λοζάνης.

Το κλίμα πλέον έχει αλλάξει με τρόπο εκπληκτικό.

Εκείνη η τραγική βραδιά στα Γιάννενα, μοιάζει μακρινή και ας μην έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας.

Ο ΑΡΗΣ, πανάξια και απόλυτα δίκαια είναι στα play off και θα διεκδικήσει το ευρωπαικό εισιτήριο.

Το σημαντικότερο από όλα όμως, είναι ότι η ομάδα, δείχνει ότι έχει πάτησει στα πόδια της, έχει ξανασηκωθεί και έχει ξαναβρεί το δρόμο της.

Έχει ηρεμήσει, έχει αποκαταστήσει την ψυχική της ηρεμία και την πνευματική της ισορροπία και αυτό αποτυπώνεται με την αγωνιστική σταθερότητα που δείχνει.

Με την ψυχολογία πλέον να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ξεκινάμε από αύριο οι κρίσιμες μάχες.

Ξεκινάμε με τον πιο δύσκολο αντίπαλο.

Αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραισκάκης», μια έδρα στην οποία η τελευταία νίκη χάνεται στα βάθη του χρόνου και στο μακρινό 1983-84…

Καθόλου εύκολη αποστολή για τον Ερμάν Μπούργος και τους ποδοσφαιριστές του.

Ωστόσο ξέρουν πολύ καλά, το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Είναι ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων, στον οποίο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, γνωρίζουν πολύ καλά τους αντιπάλους τους.

Έχουν αγωνιστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια μεταξύ τους, ξέρουν τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες τους, ξέρουν και τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες τους…

Αρχής γενομένης από αύριο, το ζητούμενο για τον ΑΡΗ στους δέκα αυτούς αγώνες, είναι να πετύχει την ευρωπαική έξοδο, αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, απαιτούνται νίκες και βαθμοί.

Η περσινή μέτρια παρουσία που είχε πραγματοποιήσει η ομάδα στα play off με μόλις δυο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγή και κανείς δεν θέλει να την θυμάται.

Η χαλαρότητα που έδειξε πέρσι κι εκείνος ο αδικαιολόγητος εφησυχασμός, είναι απαγορευμένες λέξεις.

Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι αδιάφορο.

Αυτό που περιμένουμε και θέλουμε από την ομάδα, είναι να πραγματοποιήσει μια σπουδαία πορεία στα play off και να πετύχει τον στόχο.

Αυτή η ορμή, αυτή η ένταση, αυτή η αγωνιστική δυναμική που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές μας στους τελευταίους αγώνες, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τα στιβαρά θεμέλια για να βγει η ομάδα στις επόμενες ευρωπαικές διοργανώσεις.

Το θέλουμε όλοι.

Δεν είναι εύκολο.

Είναι δεδομένο όμως ότι μπορούμε να το πετύχουμε.

Αρκεί να έχουμε πίστη και αποφασιστικότητα.

Ομάδα και κόσμος, θα δώσουμε όλοι τη μάχη, ο καθένας από το μετερίζι του, για να επιτευχθεί ο στόχος.

Με μαχητικότητα και ομοψυχία.

Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε.

Και είπαμε…

Αν ο ΑΡΗΣ τα καταφέρει και βγει στην Ευρώπη, θα έχει πετύχει ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα, γιατί θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, που θα αγωνίζεται για τέταρτη συνεχόμενη περίοδος σε ευρωπαική διοργάνωση.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X