Το καθήκον, ο στόχος και η σταθερότητα

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – βάση των δεδομένων πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής- την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Έπραξε το αυτονόητο, κερδίζοντας εύκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα, με 3-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ τον ευνόησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα και τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα θα ξεκινήσει τα πλέι οφ, προκειμένου να εξασφαλίσει, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, μαθηματικά τον μίνιμουμ αποδεκτό στόχο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αυτόν της εξασφάλισης μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που θα πετύχει εύκολα, αν βρει, επιτέλους, την απαιτούμενη σταθερότητα στην απόδοση της. Κρατώντας, σε ότι αφορά την χθεσινή (12/3) αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης, εκτός, φυσικά, από το αποτέλεσμα και την αντίδραση που έβγαλε, όταν «στράβωσε» από την αρχή το ματς και έμεινε πίσω στο σκορ με το γκολ του Λιάσου.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στη Λαμία, αυτή τη φορά, ο Άρης έδινε τη σιγουριά, με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσει στην ανατροπή, όπως και έγινε και μάλιστα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τα γκολ των Νταρίντα και Ματέο Γκαρσία.

Εκτός από την αντίδραση, στα θετικά και η καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν παίκτες που την είχαν ανάγκη, όπως, ο Καμάτσο, που επέστρεψε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στην ενδεκάδα και μοίρασε δυο ασίστ. Ακόμα και το χειροκρότημα που δέχτηκε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, όταν έγινε αλλαγή, ήταν σημαντικό για τη ψυχολογία του. Ανεξάρτητα, εξάλλου, από το αν θα παραμείνει στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αυτό που πρέπει να αντιληφθούν άπαντες, είναι ότι η ομάδα θα χρειαστεί στα πλέι οφ όλους τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της. Κάνοντας, μάλιστα, αναφορά και στη ψυχολογία, πολύ σημαντικό, γι΄ αυτήν του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ήταν το γκολ που σημείωσε.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Μαυριτανός επιθετικός ήταν υπό πίεση και το γεγονός ότι δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, δεν του επέτρεπε να χαρεί την καλή παρουσία που είχε σε άλλους τομείς του παιχνιδιού.

ΥΓ. Η βελτιωμένη εικόνα του Πάλμα και η όρεξη που έδειχνε μέχρι το τελευταίο λεπτό που αγωνίστηκε, έδειξε ότι ήταν σωστός ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την υπόθεση του ο ΑΡΗΣ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X