Το κερδισμένο στοίχημα των χαφ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ ένα ήταν το βασικό θέμα για τον Άκη Μάντζιο. Οχι τόσο ο αέρας όπου εν τέλει ο ΑΡΗΣ πλήρωσε μία αδράνεια αλλά η λειτουργία του άξονα και πιο συγκεκριμένα των χαφ.

Η απουσία του τιμωρημένου Βερστράτε… χάλασε το σχήμα με τα δύο “6άρια” που σίγουρα ήθελε ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων” στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα απαιτητικό βράδυ τόσο για τον Ζουλ όσο και για τον Τζούρασεκ. Ένα βράδυ στο οποίο πέρασαν τις εξετάσεις.

Ο Καμερουνέζος το κάνει για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα, συνεχίζοντας να κερδίζει πόντους και μάλιστα σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων.

Το heat map του Ζουλ – Πηγή sofascore

Ο 25χρονος χαφν ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του ΑΡΗ και συνέβαλε αποτελεσματικά στην αποστολή περιορισμού του παιχνιδιού της ΑΕΚ από τον άξονα, ψάχνοντας κάθετες κινήσεις και πάσες προς την περιοχή του Κουέστα. Αυτό δείχνουν άλλωστε οι τέσσερις απομακρύνσεις, τα ισάριθμα κλεψίματα και οι οκτώ κερδισμένες μονομαχίες από τις δέκα που έδωσε συνολικά. ‘

Το πιο εντυπωσιακό με τον Ζουλ είναι άλλο… Αν και έχει τον τίτλο του κλασσικού “κόφτη”, για δεύτερο σερί ματς είναι πρώτος σε πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου με οκτώ, όσες είχε και ο Φαμπιάνο. Αριθμοί που δείχνουν τη βοήθεια δημιουργικά από την πίσω ζώνη και από την άλλη μαρτυρούν το πρόβλημα στα εξτρέμ.

Ολα αυτά βέβαια έγιναν από τον Ζουλ έχοντας μία αρκετά καλή συνεργασία με τον Τζούρασεκ και όσο μπόρεσε να αγωνιστεί ο Κροάτης. Αυτός ήταν κυρίως το θέμα πώς θα ανταποκριθεί, με τον Μάντζιο να τον επιλέγει ορθώς έναντι του Πάρντο και να δικαιώνεται. Ο 25χρονος είχε μία ισορροπημένη παρουσία χωρίς πολλά πολλά. Ουδέποτε όμως εκτέθηκε και συγκρότησε ένα καλό δίδυμο με τον Ζουλ.

Ο Μάντζιος εξέφρασε την ικανοποίησή του και μετά το τέλος του αγώνα… Από σήμερα βέβαια υπολογίζει ξανά στον Βερστράτε και θα τον επαναφέρει στα βασικά του πλάνα, πλέον όμως νιώθει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές ότι μπορεί να υπολογίζει και στον Τζούρασεκ για τα χαφ. Ο Πάβιτσιτς άλλωστε δεν υπολογίζεται ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Ντουκουρέ, με αποτέλεσμα οι επιλογές του Μάντζιου να είναι συγκεκριμένες.

 

Προτεινόμενα Άρθρα