Το κοινωνικό πρόσωπο του Κουάισον (pics)

από AllAboutARIS

Ο Ρόμπιν Κουάισον έχει συμφωνήσει προφορικά με τον ΑΡΗ και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του, διετούς διάρκειας. Ο 30χρονος Σουηδός, με ρίζες από την Γκάνα, έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα και μάλιστα, είναι ιδρυτής (μαζί με τέσσερις παιδικούς φίλους του) του “Ιδρύματος Κουάισον”, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με έδρα την Στοκχόλμη.

Με τι ακριβώς ασχολείται;

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα:

“Το ίδρυμα στοχεύει να βοηθήσει, να υποστηρίξει και να εμπνεύσει παιδιά και νέους, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας και καταγωγής, να τολμήσουν να ονειρεύονται ένα καλό μέλλον. Το ίδρυμα θα δώσει στα παιδιά και στους νέους τα κατάλληλα εργαλεία, αυτοπεποίθηση και ικανότητα, ανεξαρτήτως «κοινωνικής θέσης», για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να επηρεάσουν τις αντίστοιχες ζωές τους προς μια θετική και επιθυμητή κατεύθυνση και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Το ίδρυμα στοχεύει να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να παρακινήσει παιδιά και νέους. Το ίδρυμα στοχεύει να ανοίξει τις πόρτες και να συντομεύσει τον δρόμο προς τις κοινωνικά χρήσιμες πληροφορίες. Το ίδρυμα πρέπει να δείξει ότι υπάρχουν πρότυπα, άνθρωποι που νοιάζονται και δρόμοι προς τη γνώση. Το ίδρυμα πρέπει να πραγματοποιεί δραστηριότητες όπως δικές του εκδηλώσεις, διοργάνωση φόρουμ, εργαστηρίων, διαλέξεων, βοήθεια για την εργασία, πρακτική άσκηση, κοινοτικά έργα, καθοδήγηση. Το ίδρυμα θα διεξάγει τις δραστηριότητές του με κεφάλαια που αποκτώνται με δώρα, εισφορές ή με άλλους τρόπους. Αυτά τα κεφάλαια, μαζί με την απόδοση τους, θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος, αφού καλυφθούν τα διοικητικά έξοδα που προκύπτουν και χρηματοδοτηθεί εύλογο ποσοστό”.

Το ίδρυμα διοργανώνει εκδηλώσεις, προσφέρει γεύματα και δώρα στα παιδιά, ενώ αρκετά συχνή είναι και η παρουσία του Ρόμπιν Κουάισον.

Προτεινόμενα Άρθρα