Το… μακρινό Κύπελλο του ’70 και η μεγάλη ευκαιρία φέτος!

από AllAboutARIS

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΡΗ έχει να θυμάται πολλές ένδοξες στιγμές, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και τέσσερις τίτλοι όπως το Κύπελλο Ελλάδος!

Το 1970 ο ΑΡΗΣ κερδίζει τον ΠΑΟΚ στο “Καυτανζόγλειο” με 1-0. Ο Μανώλης Κεραμίδας χάρισε την κούπα στους “κιτρινόμαυρους” με το τελικό 1-0, κάνοντας καρέ τίτλων σε μία περίοδο κυριαρχίας τους στην πόλη έναντι του αιωνίου αντιπάλου.

Μία σημαντική επέτειος, που πλέον όμως έχει εξελιχθεί σε ημερομηνία νοσταλγίας για τον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε το ποδοσφαιρικό τμήμα.


Η ενδεκάδα του ΑΡΗ σε εκείνο το παιχνίδι:

ΑΡΗΣ (Τσίριτς): Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σεμερτζής (59’ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.

Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες για έναν τίτλο… Τέσσερις στον αριθμό και μάλιστα μέσα σε επτά χρόνια. Ολες όμως ανεπιτυχείς, με τελευταία εκείνη του 2010 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Φέτος ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ επιστρέφει σε τελικό μετά από 14 χρόνια, πάλι κόντρα στους “πράσινους”… Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για να γράψει ιστορία και να… ξεκολλήσει από το ιστορικό αλλά πολύ μακρινό πλέον 1970.

Ένας ολόκληρος οργανισμός ζει και αναπνέει για τον τελικό του Μαΐου… Τότε που οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ καλούνται να μπουν στα παπούτσια της ομάδας του ’70 και να πετύχουν ό,τι δεν ήρθε τις τέσσερις τελευταίες φορές. Και τί καλύτερο να το πράξουν στη χρονιά που ο ΑΡΗΣ συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής.

Προτεινόμενα Άρθρα