Το μισό χαμόγελο να γίνει ολόκληρο!

από Γιάννης Παντελίδης

Η πρεμιέρα του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα είχε το ιδεατό αποτέλεσμα. Νίκη με τρία γκολ κι ένα τρίποντο σχετικά εύκολο απέναντι στον Λεβαδειακό. Το αποτέλεσμα ήταν καλό, αλλά η εμφάνιση των Κιτρινόμαυρων, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλίτσα για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας και «δεσίματος» του συνόλου.

Μία εβδομάδα αργότερα ο ΑΡΗΣ του Χερμάν Μπούργος έχει μπροστά του μία σαφώς πιο δύσκολη αποστολή απ’ ότι στην 1η αγωνιστική της Super League. Και γιατί παίζει μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και διότι ο Παναιτωλικός φαντάζει ως ένα πιο ποιοτικό σύνολο απ’ ότι ο Λεβαδειακός. Και ουσιαστικά θα είναι το πρώτο «δυνατό» τεστ για τους Κιτρινόμαυρους μέσα στη σεζόν. Σαφώς και υπάρχει το «πρέπει» της νίκης, αλλά ξέρετε, είναι από αυτά τα παιχνίδια που μπορούν να δικαιώσουν προσδοκίες και να βάλουν ακόμη πιο γερά στο τραπέζι, όλα όσα έθεσε σαν στόχους για τη σεζόν με την γραπτή δήλωσή του ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο ΑΡΗΣ καλείται μία εβδομάδα μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, να δείξει ότι έμαθε από τα όποια λάθη του, αγωνιστικά και τακτικά και να παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο σε μεγαλύτερη διάρκεια. Και φυσικά να κάνει μία όσο το δυνατό πιο πειστική εμφάνιση για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και να φύγει με ένα υπερπολύτιμο διπλό.

Ο Μπούργος είχε τα κλασικά ερωτηματικά για την επίθεση, όπου υπάρχουν πολλοί παίκτες και θα πρέπει να διαλέξει τους πιο φορμαρισμένους. Εκείνους που τη δεδομένη στιγμή εξυπηρετούν καλύτερα το αγωνιστικό πλάνο.

Ξέρω πολλοί θέλετε τον Μάνου Γκαρθία βασικό. Για να σας πω και τη δική μου αμαρτία κι εγώ θα ήθελα στην ενδεκάδα τον Ισπανό. Δεν είμαι όμως εγώ εκείνος που αποφασίζει, αλλά κυρίως δεν είμαι (ούτε κι εσείς βέβαια) όλη μέρα στις προπονήσεις. Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ότι ο Παναιτωλικός, αν και θα παίζει στο γήπεδό του, δεν θα ανοιχτεί ιδιαίτερα, θα έχει καλά κλειστές τις γραμμές του και θα προσπαθήσει περισσότερο να καταστρέψει παρά να δημιουργήσει, τότε θεωρώ ότι το παιχνίδι θα ταιριάζει «κουτί» για τον Μάνου. Αλλά και πάλι, ας αφήσουμε να αποφασίσουν εκείνοι που ξέρουν καλύτερα.

Το σημερινό ματς είναι μια καλή ευκαιρία. Κι αν την προηγούμενη εβδομάδα μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, έσκασε μισό χαμόγελο, σήμερα, γιατί όχι, αυτό το χαμόγελο να γίνει ολόκληρο.

Προτεινόμενα Άρθρα