Το μυστικό στα μάτια τους

από Γιάννης Παντελίδης

Η ατάκα μόδα της εποχής. Αυτά τα παιχνίδια δεν τα παίζεις, απλά τα κερδίζεις. Έτσι απλά και κατανοητά. Κατά την άποψή μου δένει κουτί με την κατάστασή μας. Ο ΑΡΗΣ οφείλει να δείξει ότι έχει αφήσει πίσω του όλα όσα προηγήθηκαν. Και κυρίως, να κάνει αυτό που έχει αποδείξει, από πέρσι κιόλας, ότι μπορεί καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα. Δηλαδή, να βγάζει αντίδραση όταν το πράγμα δυσκολεύει.

Προσωπικά το πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση με όσα είδαμε πριν από μερικές ημέρες. Ακόμη και η ίδια ακριβώς ενδεκάδα να έπαιζε σήμερα (που δεν θα παίξει βέβαια) τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Να ξέρετε ότι θα καταλάβουμε πολλά με το που θα δούμε τους παίκτες μέσα στο γήπεδο. Τα πρόσωπά τους, τα μάτια τους. Αν αυτά γυαλίζουν, να μην τη φοβάστε την ομάδα. Όλα θα πάνε καλά. Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα είναι πράγματα. Από όσα μπορέσαμε να μάθουμε για τις προπονήσεις της εβδομάδας, πώς τις αντιμετώπισαν και τι εικόνα είχαν, φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς έχει γίνει, αλλά κυρίως, τι πρέπει να γίνει. Τα υπόλοιπα επί χόρτου.

Στο καθαρά αγωνιστικό, κομβικής σημασίας θα είναι η μάχη του κέντρου, τα διαστήματα έντασης, η τακτική και η όποια κούραση βγάλει (αν βγάλει) ο αντίπαλος από ένα σημείο κι έπειτα. Η αμυντική προσήλωση και το μπλοκάρισμα των ατού του γηπεδούχου. Η εκμετάλλευση των χώρων, η ταχύτητα, το καθαρό μυαλό και προφανώς και η τύχη.

Περιμένουμε έναν πιο compact ΑΡΗ, ιδιαίτερα αν επιλεγεί σχήμα με τρία χαφ, έστω κι αν το σύστημα δεν θα είναι 4-3-3, που ίσως δούμε όμως κάποια στιγμή στην πορεία του αγώνα. Μία μεγάλη νίκη η ομάδα την χρωστάει στον κόσμο, στον σύλλογο και στον εαυτό της. Ας την κάνει λοιπόν…

ΥΓ: Ελπίζω τα τετ α τετ που έγιναν μέσα στην εβδομάδα να έπιασαν τόπο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X