Το νέο τοπίο στην τετράδα της άμυνας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αποχώρηση του Σαλέμ Εμπακατά για την Γκαζιάντεσπορ φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Τόλη Τερζή όσον αφορά την τετράδα της άμυνας.

Για δύο παιχνίδια ο Έλληνας τεχνικός… κατάφερε να μετατρέψει τον Μόουζες Οντουμπάζιο σε στόπερ και μάλιστα με δύο καλές εμφανίσεις,. Τώρα όμως καλείται να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα μετά την αποχώρηση του Κονγκολέζου μπακ.

Η αλήθεια είναι ότι και να ήταν ακόμα εδώ ο Εμπακατά, το μυαλό του δεν ήταν και τόσο… εδώ. Κάτι φυσιολογικό, από τη στιγμή που σκεφτόταν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οπότε είχαν γίνει ήδη και κάποιες δοκιμές με αυτό το δεδομένο.

Ενώ το σενάριο με Ματαρίτα στόπερ έμοιαζε δύσκολο, πλέον είναι πιθανό. Μία επιλογή που θα σημαίνει ότι ο Οντουμπάζιο θα μετατοπιστεί στα δεξιά της άμυνας. Είναι ένα σχήμα που δοκιμάστηκε στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, όπως και η χρησιμοποίηση του Κοσταρικανού στα δεξιά της άμυνας, ώστε να μην… χαλάσει το δίδυμο Φαμπιάνο-Οντουμπάζιο, αλλά και ο Φεράρι. Ο Αργεντινός πάντως δύσκολα θα… κουνηθεί από τα αριστερά, μετά την πολύ καλή εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης.

Η άλλη επιλογή είναι ο Μάρτιν Μοντόγια, ο οποίος όμως θα προπονηθεί για πρώτη φορά σήμερα και θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν επιλεχθεί για το αρχικό σχήμα.

Γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει ένας γρίφος γύρω από τις τελικές επιλογές του Τερζή και περισσότερα θα φανούν μετά τη σημερινή προπόνηση,

Προτεινόμενα Άρθρα