Το “παζλ” της άμυνας ολοκληρώθηκε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το κεφάλαιο του αριστερού μπακ έκλεισε οριστικά για τον ΑΡΗ μετά τη συμφωνία με τον Χουάνκαρ, τον οποίο αναμένει πλέον αύριο (02/09) στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις και υπογραφές.

Ο Ισπανός θα πλαισιώσει τον Μάρτιν Φρίντεκ στα αριστερά της άμυνας. Μία θέση στην οποία η ομάδα “πόνεσε” αρκετά την περσινή σεζόν και φέτος φιλοδοξεί ότι οι επιλογές της θα σηκώσουν το βάρος όπως και τις απαιτήσεις της θέσης.

Παράλληλα όμως ο Χουάνκαρ είναι και το κομμάτι που έλειπε για να ολοκληρωθεί το ‘παζλ” της αμυντικής γραμμής.

Το βάρος έπεσε στα άκρα

Ο Φαμπιάνο έφυγε… για έναν μήνα και γύρισε. Ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ, για αυτό και τα στόπερ έμειναν απαράλλαχτα, με τον ΑΡΗ να ποντάρει στην εμπειρία των Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Βέλεθ και Ρόουζ, όπως και στην ομοιογένεια που υπάρχει μετά από τόσα χρόνια στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Οι σημαντικές αλλαγές σημειώθηκαν στα άκρα της άμυνας και κυρίως στα αριστερά. Ο Ματαρίτα κρίθηκε νωρίς ανεπαρκής την περσινή σεζόν και έτσι έμεινε ο Φεράρι με την… αλχημεία του Μοντόγια.

Ο ΑΡΗΣ αποφάσισε να πάει πιο ορθολογικά φέτος με δύο φύσει αριστερά μπακ, απομακρύνοντας τον Φεράρι και… μεταθέτοντας τον Μοντόγια στη φυσική του θέση για να… μονομαχήσει με τον Ούγκο Μάγιο. Ο πρώην αρχηγός της Θέλτα είναι το νέο πρόσωπο στα δεξιά και για την ώρα η βασική επιλογή του Άκη Μάντζιου, με τις εμφανίσεις του να δικαιολογούν και τον προπονητή που τον εμπιστεύεται στο ξεκίνημα της σεζόν.

Φυσικά για… σχεδόν όλες τις θέσεις της άμυνας υπάρχει από πέρυσι και ο Βαλεντίνο Φατόρε που δίνει ακόμα περισσότερο βάθος. Φέτος όμως φαίνεται ότι το έργο του θα είναι πιο δύσκολο για να μπει στα πλάνα του προπονητή.

Προτεινόμενα Άρθρα