Το παράδειγμα Πάρτεϊ με Γκάνα-Άρσεναλ, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε Καμαρά

από AllAboutARIS

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έφερε τα πάνω-κάτω στον αγωνιστικό σχεδιασμό των ομάδων, όπως και στο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών.

Οι σύλλογοι ανά την Ευρώπη είχαν μεγάλη ανάγκη αρκετούς παίκτες που ταξίδεψαν στο Καμερούν για τη διοργάνωση, αλλά όχι το δικαίωμα να τους απαγορέψουν την ενσωμάτωση στις εθνικές τους ομάδες.

Οι ποδοσφαιριστές ωστόσο εισέπραξαν την πίεση και από τις δύο πλευρές, καθώς από τη μία αποτελεί υποχρέωσή τους να υπερβούν εαυτόν για μια διάκριση με την πατρίδα τους, ενώ την ίδια στιγμή από τον σύλλογο βιάζονται να έχουν πίσω ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας για τις σημαντικές αναμετρήσεις της σεζόν.

Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν πολλοί ποδοσφαιριστές και ένας από αυτούς είναι ο Τόμας Πάρτεϊ της Άρσεναλ. Ο 28χρονος μέσος έκανε ταξίδι εξπρές μετά το τελευταίο παιχνίδι της Γκάνας στους ομίλους που έφερε και τον αποκλεισμό, παίζοντας στον χθεσινοβραδινό ημιτελικό του LeagueCup με την Λίβερπουλ.

Μάλιστα φάνηκε πως βρίσκεται αποσυντονισμένος καθώς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και λίγο αργότερα απολογήθηκε στον κόσμο της Άρσεναλ αλλά και της Γκάνας, δίνοντας τη δέσμευση ότι θα παλεύει με όλες τις δυνάμεις και για τις δύο ομάδες.

Μιλώντας με ημερομηνίες ο Πάρτεϊ αγωνίστηκε στις 18/1 στο παιχνίδι Γκάνα-Κομόρες ενώ εχθές 20/1 πρόλαβε να παίξει και με την Άρσεναλ.

Αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί και με την περίπτωση Καμαρά στον ΑΡΗ, ο οποίος ολοκλήρωσε εχθές βράδυ με τη σειρά του τις υποχρεώσεις με την Μαυριτανία και το ταξίδι της επιστροφής έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή. Το παράδειγμα Πάρτεϊ όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση με τον επιθετικό του ΑΡΗ, μιας και το ματς κόντρα στην Λαμία θα διεξαχθεί νωρίς χρονικά το μεσημέρι της Κυριακής (23/1).

Προτεινόμενα Άρθρα