Το πλάνο της διακοπής και το “κλειδί” της ισορροπίας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Λίγα ακόμα 24ωρα ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, οι οποίοι επιστρέφουν στις προπονήσεις το επόμενο Σάββατο.

Ο Άκης Μάντζιος είναι από τους λίγους στην ομάδα που παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες της διακοπής.

Είναι η περίοδος που θα μπουν οι βάσεις για τη διαχείριση της ομάδας σε βάθος χρόνου και μέχρι τον Μάιο, έχοντας θέσει ως ορίζοντα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό.

Λίγο απ’ όλα

Η ομάδα έχει αφήσει πίσω της το ντεφορμάρισμα -ήταν απόλυτα φυσιολογικό- του προηγούμενου διαστήματος και ανέβασε στροφές λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, βγάζοντας παράλληλα στο γήπεδο και τη δεδομένη βελτίωση στο τακτικό κομμάτι.

Φυσικά ο ΑΡΗΣ δεν είναι τέλειος. Έχει περιθώρια βελτίωσης σε πολλά κομμάτια, για αυτό και ο Μάντζιος σκοπεύει στη διακοπή να δουλέψει… λίγο απ’ όλα. Τακτική επιθετικά και αμυντικά, τρεξίματα, εντάσεις, δύναμη… Οι βασικοί άξονες που θα ψάξει το κάτι παραπάνω ώστε να κρατήσει την ομάδα σε αγωνιστική εγρήγορση και παράλληλα να παρουσιάσει την ίδια ή και καλύτερη εικόνα με αυτή που είχε μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος

Το κάτι παραπάνω με κάποιους παίκτες

Η περίοδος αυτή δίνει χρόνο για ανάσες αλλά και για παραπάνω δουλειά με κάποιους ποδοσφαιριστές. Περισσότερο αυτό αφορά εκείνους που ήρθαν τον Ιανουάριο και μπήκαν απότομα στην καθημερινότητα της ομάδας. Ναι μεν βοήθησαν αλλά ο Μάντζιος θα κοιτάξει να αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα ώστε να τους φορμάρει περισσότερο και να τους φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα