Το προφίλ του εξτρέμ και το… καλούπι του “Φέτφα”!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Τόνι Μαουρίσιο έφερε στο προσκήνιο μία από τις θέσεις στην οποία ο ΑΡΗΣ θέλει να ενισχυεί, αυτή του εξτρέμ.

Η περίπτωση του Γάλλου είναι στη λίστα αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους “κιτρινόμαυρους” σε αυτή τη φάση. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα παράδειγμα για το στυλ του winger που ο ΑΡΗΣ θέλει να εντάξει στο δυναμικό του.

Ο ΑΡΗΣ ψάχνει… κάτι σαν τον Φετφατζίδη

Πέρυσι ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αποχώρησε και την πόρτα του “Κλεάνθης Βικελίδης” πέρασαν οι Ματέο Γκαρσία, Σίλβα και Μπρούνο. Κανένας όμως δεν κατάφερε να καλύψει επάξια το κενό του, έχοντας ως ελαφρυντικό ότι δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά του “Φέτφα”.

Αυτά είναι πάνω-κάτω τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο ΑΡΗΣ ως κριτήρια για τον εξτρέμ που θα φέρει στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή έναν παίκτη όχι ιδιαίτερα ψηλό, βραχύσωμο, που μπορεί με μία ενέργεια να φέρει… αναστάτωση και ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν έναν game changer στα άκρα της επίθεσης, “μπουκαδόρο”, με ικανότητα στο “ένας vs ένας”, στοιχεία που είναι απαραίτητα απέναντι στις πολπρόσωπες άμυνες που θα βρουν μπροστά τους αρκετές φορές τη νέα σεζόν.

Τα… αριστερά πόδια και οι στατικές φάσεις

Στα επιμέρους στοιχεία, ο ΑΡΗΣ φαίνεται ότι θέλει ένα… αριστερό πόδι. Οι περισσότεροι εξτρέμ που έχει στη λίστα του είναι αριστεροπόδαροι ενώ ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι ότι σχεδόν όλοι διαθέτουν καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις,. Στοιχείο στο οποίο επίσης ο ΑΡΗΣ δεν λέει “όχι”.

Ο Μαουρίσιο διαθέτει αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία. Αυτό ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τον εξτρέμ που βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του ΑΡΗ αυτή τη στιγμή και με τον οποίο δεν αποκλείεται να υπάρχει ήδη συμφωνία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Προτεινόμενα Άρθρα