Το πρόβλημα που δεν ήταν η «γκρίνια» του κόσμου, το «όχι» στην απαξίωση και η πρόκριση που είναι μονόδρομος

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι έχοντας περάσει κάποιες μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι στην Αρμενία, έχει κανείς την ευκαιρία να δει τα πράγματα πιο ψύχραιμα, μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η εικόνα της ομάδας.

Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος και απέναντι σε κάθε μορφή ισοπέδωσης και απαξίωσης. Πίστευα πριν από τη πρώτο ματς με την Αραράτ – και εξακολουθώ να το κάνω- ότι ο ΑΡΗΣ είναι πολύ καλύτερη ομάδα και ότι την Πέμπτη (3/8) στο Κλεάνθης Βικελίδης θα περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Θα πρέπει, όμως, να πάρει το μάθημα του, από τα 90 λεπτά του αγώνα στην Αρμενία και όσα ακολούθησαν. Καταρχάς, το πρόβλημα δεν είναι ξεκάθαρα η αντίδραση που έβγαλε η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας από αυτά που είδε στην πρώτη επίσημη εμφάνιση. Ναι, πάνω, στα νεύρα, την στεναχώρια και την απογοήτευση, ακούστηκαν και ακραία πράγματα, αλλά δεν χρειάζεται να σταθούμε εδώ.

Το ζητούμενο είναι να έχουν αντιληφθεί ο Τόλης Τερζής, που είναι ο προπονητής και υπεύθυνος για ότι βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα που πήρε τις αποφάσεις για τον σχεδιασμό και ο Θόδωρος Καρυπίδης που έχει την ευθύνη για οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό συμβαίνει στον ΑΡΗ, ότι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει το κλίμα, είναι πρώτα από όλα η ομάδα να αλλάξει την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Φαντάζομαι, μάλιστα, ότι και οι τρεις το έχουν πάρει το μήνυμα.

Φυσικά και είναι το ιδανικό να υπάρχει ηρεμία και θετικά σχόλια. Όσα ελαφρυντικά και να θέλει, όμως, να βρει κάποιος, καθώς ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση, τι αντίδραση, δηλαδή, θα περίμενε, βλέποντας μια ομάδα που είχε εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, που δεν είχε αγωνιστική ταυτότητα και δεν μπορούσε να βγάλει στο «χορτάρι», τα όσα είχε προετοιμάσει στον τομέα της τακτικής.

Όπως, λοιπόν, «πάγωσε» τον κόσμο του ο ΑΡΗΣ στο πρώτο παιχνίδι, έτσι είναι και στα… πόδια των παικτών του, να τον ζεστάνουν. Όχι μόνο για υλοποιήσει η ομάδα τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, που είναι μονόδρομος, αλλά και για να δείξει ότι έχει «σφυγμό» ενόψει των πολύ δύσκολων αγώνων που θα ακολουθήσουν, με το καλό, κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου.

Προτεινόμενα Άρθρα