Το’ ρίξε στην… προετοιμασία, με το βάρος σε δύο τομείς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η περίοδος της διακοπής κύλησε κάπως… εναλλακτικά για τον ΑΡΗ. Οχι μόνο από πλευράς δουλειάς αλλά και προγράμματος.

Ο Άλαν Πάρντιου μετράει δύο εβδομάδες στον κιτρινόμαυρο πάγκο και σε αυτό το χρονικό διάστημα έφερε ήδη διαφορετικά ήθη και έθιμα στο πρόγραμμα της ομάδας, με δίωρες προπονήσεις, διπλές ενίοτε αλλά και ρεπό αποφόρτισης σε εβδομάδα αγώνα.

Βέβαια και οι συνθήκες ήταν κάπως ιδιαίτερες. Αρχικά παρέλαβε λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στηρίχτηκε περισσότερο σε αυτό που βρήκε, δουλεύοντας και κάποια τακτικά κομμάτι που αφορούσαν το εν λόγω παιχνίδι.

Από εκεί και μετά είναι μία άλλη και πιο… γενική ιστορία. Οπως γενικό ήταν και το πλαίσιο δουλειάς από τον Άγγλο τεχνικό, κάνοντας κάτι σαν μίνι προετοιμασία μέσα στη διακοπή και εστιάζοντας αρκετά σε δύο τομείς. Στο τακτικό κομμάτι και σε αυτό των εντάσεων.

Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι ο Πάρντιου έχει βάλει την ομάδα σε μία λογική μίνι καλοκαιρινής προετοιμασίας, με τη δουλειά του να θυμίζει pre-season σε αρκετές περιπτώσεις.

Το… μοιράζει σε τακτική και εντάσεις

Οι προπονήσεις του χαρακτηρίζονται έως τώρα από την έμφαση στη λεπτομέρεια που δίνει στο τακτικό κομμάτι, συγκριτικά με την κατάσταση που επικρατούσε με τον προκάτοχό του, σε σημείο ώρες-ώρες να εξηγεί ακόμα και τα βασικά, διακόπτοντας πολλές φορές το πρόγραμμα της ομάδας για συνολικές και ατομικές παρατηρήσεις. Από τον τρόπο που θα πάει η μπάλα σε έναν χώρο μέχρι και την τοποθέτηση ή τη φορά σώματος ενός ποδοσφαιριστή, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Ολα τα παραπάνω κάτω από το πέπλο των υψηλών εντάσεων, οι οποίες χαρακτηρίζουν μέχρι στιγμής τις προπονήσεις του. Το δήλωσε και ο ίδιος άλλωστε χθες, ότι θέλει την ομάδα να πιέζει συνεχώς και σε όλο το γήπεδο. Δηλαδή ένα παιχνίδι up tempo.

Αυτό βέβαια δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη και ούτε μπορείς να το πας στο… τέρμα εν μέσω αγώνων, γιατί μπορεί να φορτώσει παραπάνω απ’ όσο πρέπει τους παίκτες. Για αυτό προσπαθεί -και πρέπει- να βρει μία ισορροπία δουλειάς ανάμεσα στο τακτικό κομμάτι και σε αυτό των εντάσεων, με τη λογική να λέει ότι θα πάει πιο… συντηρητικά εν μέσω των αγώνων μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ.

Τι δεν έχει δουλέψει αλλά έχει στη λίστα

Δεν είναι λίγα αλλά δεν υπάρχει και η πολυτέλεια του χρόνου για να περάσει όσα θέλει με τη μία ή να διορθώσει πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η λογική επιτάσσει ότι θα προχωρήσει σταδιακά, έχοντας στο μυαλό του ίσως και την περίοδο της διακοπής του Μουντιάλ για κομμάτι όπως αυτό των στατικών φάσεων όπου έχει διακρίνει πρόβλημα και το έχει σημειώσει τόσο στους συνεργάτες του όσο και στους παίκτες.

Επίσης ακόμα δεν έχει “πιάσει” ένα κομμάτι στο οποίο ο ΑΡΗΣ προβληματίζει και συγκεκριμένα η επιθετική του συμπεριφορά απέναντι σε κλειστές άμυνες. Εξαιτίας του έχει “πετάξει” βαθμούς με “μικρούς” τα τελευταία χρόνια, τους οποίους φέτος θα χρειαστεί για το κάτι παραπάνω που ψάχνει ειδικά στο πρωτάθλημα και κατά δεύτερο λόγο στο Κύπελλο.

Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα.

Από την Κυριακή ο ΑΡΗΣ μπαίνει σε μία “κούρσα” οκτώ αγώνων μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ, που αλλάζει ριζικά το πρώτο κομμάτι της σεζόν και κατ’ επέκταση επηρεάζει τα δεδομένα με Πάρντιου.

Για την ώρα επικρατεί ένα θετικό vibe για τον Άγγλο, όμως θα χρειαστεί κάποιος καιρός για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τον τρόπο δουλειάς του και τα αποτελέσματα. Λογικά από Δεκέμβριο και μετά, οδεύοντας προς τον Γενάρη.

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X