Το (σταθερό) πρόβλημα της επίθεσης και οι προεκτάσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι μέρες περνούν και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα μπαίνει όλο και περισσότερο στο “κάδρο” για τον ΑΡΗ, με τα επόμενα 24ωρα να είναι καθοριστικά όσον αφορά τα πλάνα του Άκη Μάντζιου.

Με την επιστροφή του Φαμπιάνο επανέρχεται και η ισορροπία στην άμυνα. Εκείνο που παραμένει το Νο1 πρόβλημα είναι η επίθεση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται φυσικά η δυσκολία της ομάδας στο γκολ, με τελευταίο παράδειγμα το μηδέν ενεργητικό απέναντι στον Βόλο. Υπάρχουν όμως και οι προεκτάσεις.

Η απόδοση συγκεκριμένων παικτών είναι αυτή που “πονοκεφαλιάζει” περισσότερο τον προπονητή, ειδικά στη μεσοεπιθετική τριάδα αφού πλην του Μαντσίνι κανένας άλλος δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να δημιουργήσουν μία ευκαιρία για τον Λουίς Πάλμα το επόμενο διάστημα ή ακόμα και για τον Ιζέτ Χαΐροβιτς, ο οποίος παρέμεινε στο ρόστερ και ίσως αξιοποιηθεί σε κάποια φάση, ενώ υπάρχει και το σχήμα με Καμαρά και Μάνο που μπορεί να επιστρατευτεί σε κάποια φάση.

Τις επόμενες μέρες ο Μάντζιος θα αξιολογήσει την εικόνα κάποιων παικτών στις προπονήσεις και θα αποφασίσει αναλόγως για τα πλάνα του στους Ζωσιμάδες. Αν δηλαδή θα πάει με την πεπατημένη ή αν θα κάνει κάτι διαφορετικό.

Προτεινόμενα Άρθρα