Το σωστό και το λάθος της περίπτωσης Χαλίλοβιτς…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χαλίλοβιτς ήταν… και πάει για τον ΑΡΗ, πριν καλά-καλά βάλει τα ρούχα της προπόνησης.

Ο Κροάτης πρόλαβε να φορέσει το κασκόλ της ομάδας αλλά τα εργομετρικά και η αιφνίδια αλλαγή στάσης στις απαιτήσεις του μπλόκαρα την μεταγραφή του στους “κιτρινόμαυρους”.

Το θέμα για τον ΑΡΗ ήταν κυρίως η κατάσταση του 26χρονου, αφού ήθελε κάτι άμεσα για να καλύψει το κενό του Μαντσίνι. Οταν στο τραπέζι έπεσαν και οι νέες απαιτήσεις του Χαλίλοβιτς, η ομάδα δεν το σκέφτηκε πολύ και μπλόκαρε την μεταγραφή ώστε να μνη΄εχει έναν νέο.. Ντουάρτε ή Μήτρογλου.

Από τη μία ο ΑΡΗΣ έπραξε σωστά και απέφυγε να φορτώσει το ρόστερ με έναν ταλαντούχο μεν παίκτη όμως με πολλά “αλλά” γύρω από την αγωνιστική του κατάσταση.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι αυτή για την οποία ελέγχεται η ομάδα, ποντάροντας αρκετά -λανθασμένα φυσικά- πάνω στον Χαλίλοβιτς τις προηγούμενες μέρες ώστε να καλύψει το κενό του Μαντσίνι.

Ο ΑΡΗΣ έχασε έναν από τους δύο κορυφαίους εξτρέμ του. Μία κατάσταση για την οποία προετοιμαζόταν όλο τον Ιανουάριο και είχε επιλογές. Στο τέλος όμως επέλεξε να πάει προς την αίγλη αλλά και το ρίσκο της επιλογής Χαλίλοβιτς, αφήνοντας στην άκρη πιο σίγουρες και σαφώς πιο έτοιμες λύσεις. Άγνωστες στο ευρύ κοινό αλλά καλύτερες από άλλες απόψεις.

Έτσι λοιπόν η ομάδα δεν κάλυψε το κενό του Μαντσίνι. Οι πιθανότητες να το κάνει στην περίοδο των ελεύθερων είναι λίγες λόγω και των περιορισμένων επιλογών αλλά με τον παράγοντα του απρόβλεπτου να υπάρχει πάντα στο τραπέζι.

Οπως ο ΑΡΗΣ λειτούργησε πολύ σωστά με περιπτώσεις όπως αυτές του Νταρίντα ή άμεσα με εκείνη του Ρουπ, σε αυτήν τον Χαλίλοβιτς λειτούργησε… σωστά και λάθος, αφήνοντας εν τέλει στον… αέρα το πρότζεκτ του αντικαταστάτη του Ντάνιελ Μαντσίνι.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα