Το… τέταρτο μέτωπο της νέας χρονιάς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η επόμενη μέρα… ήρθε για τον ΑΡΗ και μάλιστα εδώ και αρκετές μέρες, πριν τελειώσει ακόμα η διαδικασία των πλέι οφ.

Εδώ και δύο εβδομάδες όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την Αλκμήνης, με το ενδιαφέρον να χτυπάει… κόκκινο για μεταγραφές, αποχωρήσεις και ανανεώσεις.

Πρόκειται για τα τρία βασικά μέτωπα των “κιτρινόμαυρων” για τη νέα σεζόν. Αυτά που χρήζουν άμεσης διαχείρισης και πράξεων το επόμενο διάστημα. Ισως όμως ο ΑΡΗΣ, από ένα σημείο και μετά, να μην βρεθεί αντιμέτωπος μόνο με αυτά. Και αυτό διότι υπάρχει κάτι ακόμα που σίγουρα θα τον απασχολήσει σε κάποια φάση. Είτε από το καλοκαίρι είτε μέσα στη σεζόν.

Με την έναρξη της νέας σεζόν, ενεργοποιείται αυτόματα και ο τελευταίος χρόνος στα συμβόλαια κάποιων ποδοσφαιριστών. Επτά συγκεκριμένα.

Φαμπιάνο, Κουέστα, Γκαρσία, Εμπακατά, Ενκουλού, Νταμπό και Ντουκουρέ βρίσκονται σε αυτή τη λίστα αλλά και σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Οι τρεις τελευταίοι δεν βρίσκονται στα πλάνα της ομάδας -άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο- οπότε οι πρώτοι τέσσερις είναι και αυτοί που οι υποθέσεις τους παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τρία βασικά “γρανάζια” της ομάδας, για τους οποίους αργά ή γρήγορα ο ΑΡΗΣ θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του.

Ο χρόνος φυσικά δεν τον πιέζει αλλά στο ενδεχόμενο κάποιας πρότασης από άλλη ομάδα τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάει σε πρόωρη ανανέωση ή πώληση εφόσον δεν θέλει να χάσει κάποιον… τσάμπα.

Πιο κοντά απ’ όλους προς αυτό το σενάριο μοιάζει να είναι ο Φαμπιάνο. Δεν προκύπτει βέβαια από πουθενά αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο πρότασης και ούτε στον ΑΡΗ συζητούν για τον παίκτη, ο οποίος υπολογίζεται κανονικά. Τον περασμένο Ιανουάριο όμως υπήρξε χειροπιαστό ενδιαφέρον για τον Βραζιλιανό, το οποίο δεν προχώρησε, τη στιγμή που υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον από το Ντουμπάι για τον παίκτη.

Ο Ματέο από την άλλη δεν έχει το ίδιο έρεισμα με τον Φαμπιάνο στην αγορά, μπαίνοντας στην τελευταία χρονιά ενός τετραετούς συμβολαίου με πολύ κουβέντα για την προσφορά του αλλά με γενικότερη άποψη στον ΑΡΗ είναι ότι είναι χρήσιμος.

Ο Εμπακατά είναι από τις πιο value for money επιλογές του ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια, με απολαβές κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ και με την προσφορά του να είναι αρκετά μεγαλύτερη. Δεν είναι όμως σίγουρα από τις περιπτώσεις που “καίει” ή να απασχολεί τον ΑΡΗ όσο οι δύο παραπάνω παίκτες.

Τέλος… ο Κουέστα. Ο πιο “παλιός” των αποδυτηρίων και μία περίπτωση για την οποία ο ΑΡΗΣ ίσως να περιμένει μέχρι και του χρόνου για να δει πώς θα τη διαχειριστεί. Για την ώρα πάντως έχει σίγουρη θέση στον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X