Η μεγάλη μάχη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η τεράστια πρόκληση

από Περικλής Τράιος

Τέσσερις μάχες έμειναν έως την διακοπή των Χριστουγέννων.

Τέσσερις κρίσιμες μάχες, οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό, τη συνέχεια της παρουσίας μας στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Αύριο ξεκινάμε αυτή τη τετράδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» εναντίον του Ολυμπιακού, ενώ την προσεχή Πέμπτη πάμε Κρήτη για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ο.Φ.Η. και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, υποδεχόμαστε τον Ιωνικό του Δημήτρη Σπανού.

Τρεις μέρες μετά, πάμε ξανά στη Κρήτη, αυτή τη φορά για τον επαναληπτικό κυπέλλου και αμέσως μετά ακολουθεί η διακοπή λόγω των εορτών. Τέσσερις μεγάλες μάχες λοιπόν, οι οποίες θα είναι καθοριστικές για τη συνέχεια και στις οποίες φυσικά, δεν υπάρχει κανένα άλλο ζητούμενο, εκτός από τις νίκες.

Τα είπαμε… Θέλουμε και απαιτούμε το απόλυτο ως τα Χριστούγεννα.

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ.

Δεν θεωρώ ότι γράφω και λέω κάτι παράλογο, ούτε υπερβολικό. Θέλουμε και απαιτούμε την παραμονή Χριστουγέννων, οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν προσθέσει συν 9 βαθμούς στη συγκομιδή τους και φυσικά, να έχουν πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Είναι απλό και ξεκάθαρο. Και προσέξτε… Για να το διευκρινίζουμε και να το βάζουμε στη σωστή του βάση.

Θέλουμε και απαιτούμε, όχι γιατί είδαμε κάποιο όνειρο, ούτε γιατί έτσι μας την κάρφωσε. Θέλουμε και απαιτούμε, γιατί ξέρουμε ότι μπορούν να το κάνουν. Θέλουμε και απαιτούμε νίκες, γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες τους και τους πιστεύουμε. Όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που φοράνε αυτή τη φανέλα και στελεχώνουν την ομάδα. Κι ακριβώς αυτό ήταν που μας γύρισε το μυαλό, εκείνο το τραγικό απόγευμα, όπου ζήσαμε τη μαύρη στιγμή με την βαριά εντός έδρας ήττα από τα Ιωάννινα.

Στο διά ταύτα και στο σήμερα. Τέσσερις νίκες θέλουμε. 360 λεπτά, ή τέσσερα 90λεπτα αν προτιμάτε, τέσσερα ροζ φύλλα αγώνα, εννιά βαθμοί και μια πρόκριση. Μετά ηρεμία, χαλάρωση, ξεκούραση, ανανέωση, και μπαίνουμε ακόμη πιο δυνατά το 2022. Ξεκινάμε αύριο.
Πάμε στη πρώτη από τις τέσσερις μάχες. Η αυριανή μάχη στον Πειραιά, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, την οποία προσωπικά, την θεωρώ ως μητέρα όλων των μαχών. Ασφαλώς και στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι αντίπαλοι. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι και επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και σεβασμό. Ασφαλώς και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες μάχες. Όλες οι μάχες είναι σημαντικές και κρίσιμες. Σίγουρα όμως, η μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι είναι η μητέρα των μαχών.

Είναι η μάχη με τον πρωτοπόρο και μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια, για αυτό ξεχωρίζει και είναι η σπουδαιότερη όλων. Είναι όμως και η πιο δύσκολη μάχη από όλες. Αυτό το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας και ποιες είναι οι δυνατότητες του. Είναι η πιο ακριβή ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, με πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και έναν πολύ καλό προπονητή.

Μια ομάδα η οποία τα τελευταία τρία χρόνια, στους εντός έδρας αγώνες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχει μόνο νίκες και μόνο 2-3 ισοπαλίες, όπου η μία εξ αυτών ήταν στο περσινό Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ (1-1). Για αυτό λοιπόν και θεωρώ ότι ο αυριανός αγώνας, είναι μια τεράστια πρόκληση για τον Άκη Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, τι θα σημαίνει μια ενδεχόμενη νίκη μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μια νίκη μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού, όπου δυστυχώς έχει δημιουργηθεί μια αρνητική παράδοση, η οποία κρατάει είκοσι χρόνια και συγκεκριμένα από το 2002, όταν είχαμε κερδίσει για τελευταία φορά με το γκολ του Ζμπάρι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτό από μόνο του είναι ένα φοβερό κίνητρο για όλους. Το οποίο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν σκεφτεί κανείς ότι το τελευταίο διπλό που βγάλαμε στο «Γ.Καραισκάκης» είχε γίνει πριν από 38 χρόνια… Τότε που ο θρυλικός Ούλφ Έρικσον, σκόραρε και χάριζε τη μεγάλη νίκη στον ΑΡΗ (6.11.1983).

Αναμφίβολα και το ξέρουμε πολύ καλά, ότι μόνο εύκολο δεν είναι για μια ομάδα, να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Σίγουρα όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Δεν πετάμε στα σύννεφά, ούτε ονειροβατούμε. Είμαστε προσγειωμένοι και σοβαροί. Ωστόσο, για ποδόσφαιρο μιλάμε… Τον αυριανό μας αντίπαλο τον γνωρίζουμε πολύ καλά, καθώς έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές. Σίγουρα οι άνθρωποι της ομάδας, ο προπονητής και οι συνεργάτες του, γνωρίζουν πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και τα θετικά στοιχεία που διαθέτει. Όπως επίσης γνωρίζουν και τα αρνητικά…

Από κει και πέρα, ο λόγος ανήκει στους ποδοσφαιριστές μας. Σε αυτούς τους έντεκα που θα επιλεχθούν να πολεμήσουν αύριο στη μεγάλη μάχη. Μπαίνουν μέσα, βγάζουν τη ψυχή τους, τα δίνουν όλα, παίρνουν τη νίκη κι αύριο βράδυ, κάνουν όλη την Ελλάδα να γουστάρει και να παραμιλάει. Ορίστε κύριοι. Μπροστά σας είναι η πιο μεγάλη μάχη και μια τεράστια πρόκληση. Μπορείτε;
Κάντε το.

Είπαμε…

Εμείς, ούτε φαντασιόπληκτοι είμαστε ούτε ονειροπαρμένοι. Ξέρουμε όμως ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα. Ξέρουμε ποιοι είστε εσείς. Σας πιστεύουμε.

Ναι, πιστεύουμε ότι αν είστε σοβαροί και προσεκτικοί, αν είστε συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί, αν βγάλετε ψυχή και αποφασιστικότητα, αν αγωνιστείτε με πάθος και αυτοθυσία και πέφτετε στη μπάλα με αυταπάρνηση και με λεβεντιά, τότε όλα μπορούν να γίνουν.

Εμείς αυτό ΘΕΛΟΥΜΕ να δούμε από εσάς.
Να βγάλετε ψυχή και λεβεντιά.
Να πουλήσετε πολύ ακριβά το τομάρι σας και να διεκδικήσετε τη νίκη.
Θέλουμε να μας δώσετε μια μεγάλη χαρά.
Θέλουμε αύριο το βράδυ να σας καμαρώσουμε και να σας χαρούμε.
Θέλουμε να μας κάνετε να ανατριχιάσουμε και να βουρκώσουμε από περηφάνια.
Το αξίζετε.
Το αξίζουμε.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X