Το… error στα “φτερά”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το φινάλε του 1ου γύρου της Stoiximan Super League φέρνει το άνοιγμα των… αρχείων του 1ου γύρου και των πεπραγμένων του ΑΡΗ. Συνολικά αλλά και ατομικά.

Κάθε κουβέντα που γίνεται καταλήγει τις περισσότερες φορές στην επίθεση της ομάδας. Είτε γιατί ο Λορέν Μορόν είναι αρκετά μόνος στο “9” είτε γιατί οι περιφερειακοί δεν βοηθούν τόσο ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και την ομάδα με την ατομική τους απόδοση.

Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης, Κάρλσον και Μενέντες… Είναι αυτοί που στο ροτέισον του Μάντζιου έχουν ρόλο εξτρέμ, αφού ο Σαμόρα λογίζεται ως φορ ενώ ο Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται εκτός πλάνων το τελευταίο δίμηνο.

Ο απολογισμός, λοιπόν, των τεσσάρων σταθερών επιλογών του Μάντζιου στα πλάγια της επίθεσης είναι μόλις δύο γκολ σε σύνολο 13 αγώνων. Ένα από τον Σουλεϊμάνοφ και προσφάτως ένα από τον Μενέντες… Μαζί με τα γκολ και τέσσερις ασίστ στο σύνολο

Οι δύο διαφορετικές κατηγορίες και ποιός… πονάει περισσότερο

Εδώ πρέπει να γίνει ένας απαραίτητος διαχωρισμός, με τη μία κατηγορία να περιλαμβάνει τον Σουλεϊμάνοφ και τον Παναγίδη. Ο πρώτος έχει ρίξει την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια αλλά έχει προλάβει να κάνει νούμερα και ουσιαστικές εμφανίσεις. Ο δεύτερος από την άλλη μπήκε πολύ απότομα μόλις στα 19 του χρόνια και τα πηγαίνει παραπάνω από καλά δεδομένων των συνθηκών και δικαίως βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Μάντζιου λόγω επιλογής αλλά και της απόδοσης των άλλων δύο επιλογών του.

Ο μεγάλος προβληματισμός των “κιτρινόμαυρων” έχει να κάνει με τους Κάρλσον-Μενέντες που ήρθαν με υψηλές προσδοκίες αλλά κινούνται σε πολύ ρηχά νερά. Κι αν ο Αργεντινός το… ψιλοσώζει με ένα γκολ και μία ασίστ, ο Σουηδός το χάνει εντελώς.

Μετά από 12 αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε ο 29χρονος εξτρέμ, δεν έχει ούτε γκολ αλλά ούτε και ασίστ, χάνοντας δικαιολογημένα τη θέση του βασικού από τον Σουλεϊμάνοφ και από τη στιγμή που ο Ρώσος κρίθηκε έτοιμος για τα βασικά πλάνα του Μάντζιου.

Στον ΑΡΗ είχαν την ελπίδα ότι η παρουσία ανταγωνισμού στη θέση του δεξιού εξτρέμ μπορεί να… ταρακουνήσει τον Σκανδιναβό… Οσες ευκαιρίες και να έχει πάρει όμως έως τώρα -ακόμα και ως βασικός- δεν έδειξε “σφυγμό” παρά μόνο κάποιες συμπαθητικές προσπάθειες. Μέχρι εκεί.

Και όλα αυτά από έναν παίκτη που έχει ένα από τα πιο υψηλά συμβόλαια στο φετινό ρόστερ. Ένα μεγάλο πόσο που… κάθεται στον πάγκο του ΑΡΗ και μεγαλώνει την ανάγκη για απόκτηση ενός εξτρέμ τον Ιανουάριο.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα