Τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου η ποινή στον Μπέο για την αποβολή του

από AllAboutARIS

Τέλος ο αγωνιστικός χώρος και τα αποδυτήρια για φέτος για τον Αχιλλέα Μπέο.

Ο ισχυρός άνδρας του Βόλου τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και τα αποδυτήρια και με πρόστιμο 12.000 ευρώ για τις απίστευτες ύβρεις στον διαιτητή Πουλικίδη, στον πρόσφατο αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο και… βλέπουμε καθώς εκκρεμεί η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για την ρατσιστική επίθεση στον Τεττέι.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, έπειτα από μία εκδίκαση με εντάσεις, και ο Αχιλλέας Μπέος κινδυνεύει επιπλέον, με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις μήνες μέχρι έναν χρόνο ο δε Βόλος, με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά.

Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Πουλικίδης, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, έχει καταγράψει τις απίστευτες ύβρεις του ισχυρού άνδρα του Βόλου.

«1) Στο 13’ λεπτό του αγώνα ο Υπεύθυνος ομάδας της πρώτης εγκαλουμένης Α. ΜΠΕΟΣ εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και απευθυνόμενος στην κερκίδα και τους παρατηρητές αγώνα είπε: «Είναι 10 άτομα στην κερκίδα; Φώναξε τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα. Εμείς δεν βγαίνουμε από το γήπεδο. Πόσοι είναι αυτοί, 30 άτομα; Εμείς είμαστε 15 άτομα. Τους μπράβους τι τους έφερες ρε, Να μου κλα… μια μάντρα αρχ… τα μουν…α; Έφεραν μπράβους εδώ τα μουν…α. Φέρε και τα μπραβάκια κάτω να τα δω» με αποτέλεσμα την καθυστερημένη επανέναρξη του αγώνα διότι ο 2ος εγκαλούμενος δεν έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο.

 

2) Στα 51’ 59’ και 60΄λεπτά του αγώνα, ο Α. ΜΠΕΟΣ, ευρισκόμενος στις κερκίδες του γηπέδου όρθιος μπροστά στα κάγκελα, απευθυνόμενος συνέχεια στον διαιτητή του αγώνα του έλεγε: «Πουλικίδη απατ… με τον που… τον Μάνταλο που σε όρισε», «Ρε Πουλικίδη βρωμ…, ρε που… Πουλικίδη», «Ρε που.. Πουλικίδη γ.. την πουτ… σου, γ… τον Διαμαντίδη και τον που… τον Μάνταλο που σε όρισε».

Στη συνέχεια στο 84’ λεπτό του αγώνα ο Α. Μπέος είπε: «Είναι το τελευταίο σου παιχνίδι και θα σε τελειώσει ο Μάνταλος που σε όρισε, αυτός που το παίζει προστάτης σου, εργαλεία και μαριονέτες».

Για τους ισχυρισμούς του Αχιλλέα Μπέου ότι άτομα στην εξέδρα ήταν περισσότερα από τα προβλεπόμενα, ο Αναστάσιος Δάτσκος αναφέρει ότι… «ούτε ο διαιτητής, ούτε ο παρατηρητής τον επιβεβαιώνουν, αλλά αντίθετα, τόσο στην έκθεση του παρατηρητή, όσο και στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι τα άτομα που είχαν εισέλθει στην αθλητική εγκατάσταση ήταν τα προβλεπόμενα και είχαν ελεγχθεί, σύμφωνα με τις καταστάσεις των ομάδων και τις διαπιστεύσεις, ενώ στις κερκίδες βρίσκονταν μόνο τα προβλεπόμενα άτομα». Όσο για την υβριστική συμπεριφορά του Μπέου που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του… «Σε κάθε περίπτωση η αποδιδόμενη πράξη στους εγκαλούμενους δεν δικαιολογείται, έστω και αληθώς υποτιθέμενοι οι ως άνω ισχυρισμοί, καθώς δεν συνάδει αυτοδικία ή εκδήλωση απρεπούς συμπεριφοράς σε ένα υπεύθυνο ομάδας, όπως ο ώδε δεύτερος εγκαλούμενος».

«Δεν ήταν αξιωματούχος, είχε αποβληθεί – Τα είπε από αγανάκτηση»

Από την πλευρά του Αχιλλέα Μπέου, ειπώθηκε ότι αποβλήθηκε για τη συμπεριφορά του αναφορικά με τα άτομα στην εξέδρα, και τα… γαλλικά στον διαιτητή Πουλικίδη τα είπε ως φίλαθλος από την εξέδρα, από αγανάκτηση και δεν πρέπει να τιμωρηθεί!

«Ο εν λόγω ισχυρισμός προβάλλεται αλυσιτελώς, διότι στο φύλλο του αγώνα, δεν αναγράφεται η ως άνω τιμωρία του δεύτερου εγκαλούμενου και δεν επικυρώθηκε αυτή από το Πειθαρχικό Όργανο επομένως δεν τίθεται θέμα απώλειας της ιδιότητά του. Άλλωστε, ακόμα και αποβολή με κόκκινη, σ’ έναν αγώνα δεν θα οδηγούσε σε απώλεια της ιδιότητας του εγκαλούμενου, διότι η ιδιότητα του αξιωματούχου – υπεύθυνου ομάδας και Προέδρου της πρώτης εγκαλούμενης δεν απολύεται. Τέλος, οι εγκαλούμενοι ισχυρίζονται, ότι στην ως άνω υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή προέβη ο δεύτερος εγκαλούμενος από δικαιολογημένη αγανάκτηση» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.

Και καταλήγει ο αθλητικός δικαστής. «Σε κάθε περίπτωση τυχόν προηγούμενη άδικη ενέργεια του διαιτητή στα πλαίσια διαιτησίας αγώνα σε βάρος μιας ομάδας, που θα προκαλούσε εύλογη αγανάκτηση στους φιλάθλους αυτής, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αυτοδικία ή εκδήλωση απρεπούς συμπεριφοράς, προς το διαιτητή, πολλώ δε μάλλον από αξιωματούχους αυτής, καθώς προβλέπονται συγκεκριμένες πειθαρχικές διαδικασίες ως προς την πλημμελή διαιτησία, ενώ τυχόν εκδηλωθείσα αγανάκτηση θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη μόνο κατά την επιμέτρηση του ύψους της επιβαλλόμενης πειθαρχικής κύρωσης».

 

Προτεινόμενα Άρθρα