Τριάρα… Α’ κατηγορίας της Στουτγκάρδης στο Αμβούργο

από AllAboutARIS

Και… πού να πάει; Τη συμμετοχή της στην Bundesliga ενόψει και της νέας σεζόν αγκάλιασε την Τετάρτη (31/5) η Στουτγκάρδη, η οποία επικράτησε 3-0 υποδεχόμενη το Αμβούργο στο πρώτο μεταξύ τους μπαράζ παραμονής/ανόδου.
Η ομάδα του Κωνστατίνου Μαυροπάνου επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο της «Mercedes-Benz Arena».

Μάλιστα, ο Έλληνας στόπερ ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στα 44”, με τρομερή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτίσουν πάνω στο μομένουμ τους, ωστόσο ο Γκιρασί… βάλθηκε να εξελιχθεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή βλέποντας τον Φερνάντες να του βάζει «στοπ» αρχικά σε τετ-α-τετ στο 24′ και στα «καπάκια» (27′) σε εκτέλεση πέναλτι. Παρόλα αυτά, δεν πτοήθηκαν, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και επιβραβεύτηκαν στο δεύτερο μέρος με δύο γρήγορα γκολ. Ο Φαγκνόμαν στο 51′, ύστερα από ωραία κυκλοφορία, τελείωσε από κοντά τη φάση για το 2-0, για να έρθει στο 54′ ο Γκιρασί να… εξιλεωθεί και να διαμορφώσει το τελικό 3-0 με γκολ… κόπια του 1-0.

Στο 69′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είδαν τον Σούχονεν να αποβάλεται με απευθείας κόκκινη αφού πήγε με τις τάπες πάνω στον μηρό του Φαγκνόμαν. Έτσι, μετά τη μυθική ανατροπή της Χάιντενχαϊμ και το εμπόδιο που προβάλεται από τη Στουτγκάρδη, το όνειρο για επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» φαίνεται πως σβήνει και φέτος για το Αμβούργο.

Προτεινόμενα Άρθρα