Τσέλσι: Μεγάλο “αγκάθι” οι δανεικοί – Το υπέρογκο ποσό που πληρώνει…

από Γιώργος Μπαιράμης

Το τίμημα της δεξαμενής δανεικών σε δεκάδες συλλόγους του Νησιού και της Ευρώπης κοστίζει… ακριβά για την Τσέλσι, ιδίως στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνει μετά τις κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η παραδοσιακή τακτική των Μπλε να παραχωρούν παίκτες της πρώτης ή της δεύτερης ομάδας έχει υψηλό αντίτιμο, το οποίο υπολογίσε μέσα από έρευνά το αγγλικό «Bettingodds.com» και φτάνει τα 36 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Συνολικά, οι Λονδρέζοι έχουν 23 ενεργούς δανεικούς σε άλλες ομάδες και οι εβδομαδιαιοι μισθοί τους που καλύπτει εξ ολοκλήρου το κλαμπ ανέρχονται σε πάνω από 700.000 ευρώ την εβδομάδα! Από αυτούς, βέβαια, μόλις ένας συγκαταλέγεται στο Top-10 των δανεικών από ομάδες Premier League σε χρηματιστηριακή αξία: ο Κόνορ Γκάλαχερ που αγωνίζεται στην Κρίσταλ Πάλας και δεν αποκλείεται να επιστρέψει και να γίνει βασικό μέλος των Μπλε την επόμενη σεζόν.

Μπορεί η Τσέλσι, λοιπόν, να κουβαλάει το βαρύτερο μισθολογικό φορτίο για δανεικούς στο Νησί, αλλά υπολείπεται των έτερων Λονδρέζων στη συνολική χρηματιστηριακή τους αξία. Άρσεναλ και Τότεναμ βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας, έχοντας στα χέρια τους τους δανεικούς που μπορούν να αποφέρουν τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League.

Σε επίπεδο μισθών, από κοντά με την Τσέλσι βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στη 2η θέση με περίπου 30 εκατ. ευρώ), ενώ εκτός δεκάδας με αισθητά χαμηλότερα έξοδα συναντάμε τη Λίβερπουλ (11η, 7,2 εκατ. ευρώ) και τη Μάντσεστερ Σίτι (15η, 4,6 εκατ. ευρώ).

Αναλυτικά η 10άδα σύμφωνα με την έρευνα του «Betting odds»:

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X