Τσέλσι: Ο Μπόελι ανησυχεί για τις οικονομικές κυρώσεις της UEFA

από AllAboutARIS

Οι κανόνες του Financial Fair Play της UEFA αρχίζουν να κάνουν αρκετούς συλλόγους να φοβούνται πως δεν θα μπορούν πλέον να υπογράφουν παίκτες “με οποιοδήποτε τίμημα” λόγω των κυρώσεων που απειλούνται, όπως παραδέχθηκε ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι.
Ο επενδυτικός όμιλος υπό την ηγεσία του τελευταίου και της “Clearlake Capital” απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των Λονδρέζων τον περασμένο μήνα, καθώς ο πρώην μεγαλομέτοχος των “μπλε”, Ρομάν Αμπράμοβιτς έθεσε την ομάδα προς πώληση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Τσέλσι ήταν η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Αγγλία από την περίοδο που ο Ρώσος μεγιστάνας την αγόρασε (2003), εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό των επενδύσεων που έκανε.

«Το Fair Play έχει αρχίσει να “δείχνει τα δόντια του” και αυτό θα περιορίσει την ικανότητα απόκτησης παικτών με οποιοδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Μπόελι στο διεθνές συνέδριο “SuperReturn στο Βερολίνο.
¨
«Η UEFA το παίρνει πολύ σοβαρά και θα συνεχίσει να το κάνει. Περισσότερη πίεση από την UEFA σημαίνει οικονομικές κυρώσεις και αποκλεισμό από τις αθλητικές διοργανώσεις» πρόσθεσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας.

Ο Μπόελι, ο οποίος είναι και συνδιοκτήτης της ομάδας Los Angeles Dodgers MLB, είπε ότι ήλπιζε να χρησιμοποιήσει ένα αμερικανικό μοντέλο για να αναπτύξει τις οικονομικές δυνατότητες του ποδοσφαίρου και να βοηθήσει τους παίκτες της Τσέλσι να “φτιάξουν” ένα καλύτερο όνομα στην ποδοσφαιρική αγορά.

«Πιστεύουμε ότι το παγκόσμιο αποτύπωμα αυτού του αθλήματος είναι πραγματικά ανεπαρκές», είπε και συνέχισε: «Υπάρχουν τέσσερα δισεκατομμύρια οπαδοί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν 170 εκατομμύρια οπαδοί του NFL. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο συλλόγων είναι ένα κλάσμα των χρημάτων των μέσων ενημέρωσης του NFL.

Θα σκεφτούμε επίσης πώς θα έχουμε περισσότερα έσοδα για τους παίκτες; Αν κοιτάξετε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, για παράδειγμα, έχει μια ολόκληρη επιχείρηση και μια ολόκληρη ομάδα αφοσιωμένη σε ό,τι δεν υπάρχει στο γήπεδο.

Έτσι νομίζω ότι υπάρχει η ευκαιρία να συλλάβουμε λίγη από αυτή την αμερικανική νοοτροπία στα αγγλικά αθλήματα και να τα αναπτύξουμε πραγματικά».

Προτεινόμενα Άρθρα