Τσέλσι: Τέλος και η “Σιδηρά Κυρία” του Αμπράμοβιτς, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια

από AllAboutARIS

Ο νέος πρόεδρος της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι, ανακοίνωσε σήμερα (22/6) μία σειρά από αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του κλαμπ. Σε αυτές τις αλλαγές έρχεται και η αποχώρηση της εκτελεστικής διευθύντριας, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, η οποία αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της ομάδας κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Μπόλι θα λειτουργήσει ως προσωρινός αθλητικός διευθυντής έως ότου ο σύλλογος ορίσει έναν αντικαταστάτη πλήρους απασχόλησης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ισχυρή γυναίκα θα παραμείνει στη διάθεση του προέδρου και του συλλόγου για τη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, στον βαθμό που απαιτείται για την υποστήριξη της ομαλής μετάβασης στην νέα εποχή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπόλι:

Ως θεματοφύλακες της Τσέλσι, αρχίζουμε τώρα να εκτελούμε το μακροπρόθεσμο όραμα και το σχέδιό μας για τον σύλλογο, δημιουργώντας μια εξαιρετική εμπειρία για τους παθιασμένους, πιστούς οπαδούς του και συνεχίζοντας να διεκδικούμε κορυφαίες διακρίσεις σύμφωνα με την ιστορία της. Ευχαριστούμε τη Μαρίνα για την πολυετή άριστη υπηρεσία της στο σύλλογο και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά της εγχειρήματα”.

Η 44χρονη Μαρίνα Γκρανόφσκαγια ανέλαβε καθήκοντα στη λονδρέζικη ομάδα τον Οκτώβριο του 2014, όταν ο Ρον Γκουρλέι αποχώρησε από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Τσέλσι έπειτα από δέκα χρόνια στο τιμόνι.

Η τεράστια επιθυμία της να ανελιχθεί στο χώρο των επιχειρήσεων, την οδήγησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του κλαμπ και κυρίως του Αμπράμοβιτς σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η CEO των “μπλε” έχει χειριστεί μεγάλα ζητήματα της ομάδας με τη μεγαλύτερη επιτυχία της, τη μυθική συμφωνία με την εταιρία Nike μέχρι το 2032, η οποία θα καταβάλλει στο σύλλογο 70.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Στις επιτυχίες της προστίθενται και οι συμφωνίες με σημαντικούς παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα, όπως ο Τίμο Βέρνερ, ο Κάι Χάβερτς, ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Τιάγκο Σίλβα, αλλά και παλαιότερων παικτών όπως οι Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φερνάντο Τόρες, Ντιέγκο Κόστα, Χουάν Μάτα, Οσκάρ, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Εντέν Αζάρ και Άλβαρο Μοράτα.

Προτεινόμενα Άρθρα