Τώρα δεν εκτροχιάζεται…

από Γιώργος Γκάτος

Η λυπητερή ήρθε από το CAS και ο ΑΡΗΣ καλείται να κάνει τον Οριόλ πιο πλούσιο κατά 1 εκατομμύριο ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο Θόδωρος Καρυπίδης καλείται να πετάξει 1 εκατ. ευρώ σε κάτι που δεν θα βελτιώσει την ποιότητα ή την εικόνα της ομάδας.

Ξέρετε, οι… τότε, απ’ ότι φαίνεται δεν νοιάστηκαν ποτέ για τους… μετά. Η ιστορία γράφει ότι οι… τότε κοίταξαν πως θα προβάλουν την εικόνα τους, πως θα φέρουν την κοινή γνώμη του ΑΡΗ υπέρ τους και πως θα αναδειχθούν… Βασιλιάδες με την ψήφο του κόσμου.

Όλοι φάγαμε τον παπά για να το πω απολύτως ωμά. Ακόμα και όσοι ήταν κατά της ιδέας της λέσχης, δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από το δηλητήριο της εποχής. Και διάολε αυτό το δηλητήριο υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Πλέον τα πράγματα είναι αλλιώς

Απλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά πλέον. Η ομάδα έχει ιδιοκτήτη και όλα τα “κακά”, όπως και όλα τα “καλά”, πιστώνονται σε αυτόν. Αυτός είναι που θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη ως τις 30/9.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει πληρώσει αρκετές φορές τα δικά του λάθη. Αυτό το τεράστιο ποσό που καλείται να πληρώσει, δεν είναι δικό του λάθος. Ούτε πέρσι το καλοκαίρι, που πλήρωσε εκ νέου 1 εκ. για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ, ήταν δικό του λάθος.

Και εδώ παρατηρείται ένα προβληματικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούσε ανέκαθεν αυτός ο σύλλογος. Δεν κοίταξε ποτέ το μέλλον του. Έχω υπάρξει σε συζητήσεις μεγαλυτέρων, οι οποίοι θα αντάλλασαν ένα-δύο πρωταθλήματα μπάσκετ με ένα ιδιόκτητο γήπεδο ή ακόμα και το Αλεξάνδρειο στη διάθεση τους.

Αντ’ αυτού, θυμάμαι πάντα τον ΑΡΗ να προσπαθεί να κάνει υπέρβαση με τα όσα έχει. Να καλύψει το… πριν, να τρέξει το τώρα και… έλα μωρέ, ποιος νοιάζεται για το μετά. Είναι εξοργιστικό το ότι κανείς από αυτούς δεν κατάφερε να κάνει πράξη το μέλλον. Δεν εξετάζω τις προθέσεις, μπορεί να είχαν και τις καλύτερες. Κανείς όμως δεν είχε την δυνατότητα να το κάνει πράξη.

Είναι για τα… καλά στις ράγες

Το τρένο τα τελευταία 2-3 χρόνια στην Superleague έχει πάρει τον δικό του δρόμο. Από την στιγμή που ο ΑΡΗΣ έχει ιδιοκτήτη, το τρένο δεν μπορεί να εκτροχιαστεί από υποθέσεις τύπου Οριόλ.

Το μόνο που μπορούν να του προκαλέσουν, είναι επιβράδυνση στα σχέδια προόδου. Στα σχέδια του ΑΡΗ της επόμενης μέρας. Σε μια περίοδο που αποφασίστηκε αύξηση του αγωνιστικού μπάτζετ, παρά την μεγάλη ζημία λόγω του κορωνοϊού.

Και μετά από όλα αυτά σου μένει το γαμώτο. Γιατί δεν φτάνει που έχεις υποστεί το μαρτύριο των χαμηλότερων κατηγοριών, αναγκάζεσαι να δώσεις και το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό που φτάνει στα 3εκ. ευρώ, σε πρώην…

Νομίζω πως κάποια στιγμή θα πρέπει ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ να κάνει μια σύνοψη των όσων “σπασμένων” βρήκε και πλήρωσε. Φυσικά σε μια περίοδο που αυτά δεν θα επηρεάζουν την ομάδα. Απλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε συνολικά, από ποιες χρήσεις προήλθαν.

Το επόμενο… ραντεβού στο γήπεδο

Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών και όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και τώρα ανοίγει η συζήτηση για τα εισιτήρια διαρκείας. Για να συνεχίσω τον συλλογισμό μου με τα πιο πάνω γραφόμενα, είτε 1 εισιτήριο διαρκείας πάρει ο κόσμος, είτε 15 χιλιάδες, ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αυτός που θα πληρώσει τα σπασμένα.

Απλά αγοράζοντας το εισιτήριο διαρκείας, δεν βοηθάς κανέναν πρόεδρο. Χτίζεις μια συνέχεια. Μια συνέχεια που όπως είπαμε και παραπάνω, ο ΑΡΗΣ δεν επιδίωξε να έχει ποτέ όπως φαίνεται, αν γίνεις μετά Χριστόν προφήτης και κοιτάξεις πίσω.

Στον ΑΡΗ πρέπει να μάθουμε να “χτίζουμε”. Και μεταφορικά και κυριολεκτικά, πιστέψτε με. Απλά, αυτή τη φορά σωστά. Από τα θεμέλια στο… ρετιρέ. Όχι περίτεχνα πράγματα για να καλύψουμε τις ανορθογραφίες.

Πλέον, αφού η τακτική του… εκτροχιασμού δεν έπιασε ούτε σε χαμηλότερες κατηγορίες, έχουν στραφεί στο να τον επιβραδύνουν σε όλα τα μέτωπα. Αυτή η τακτική τους έμεινε, είτε αυτοί λέγονται εξωγενείς παράγοντες, είτε… φαντάσματα του παρελθόντος.

Προτεινόμενα Άρθρα