Το κομβικό level up του κέντρου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έχει ακόμα δρόμο μεταγραφικά αλλά ήδη έχει προχωρήσει σε κάποιες πρώτες κινήσεις και αρκετά ποιοτικές, με αποκορύφωμα τον Μόντσου Ροντρίγκες και τον Χοσέ Σιφουέντες που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο κοινός παρονομαστής για αυτούς τους δύο παίκτες είναι φυσικά η θέση τους. Αμφότεροι χαφ αλλά όχι ακριβώς ίδιο στυλ. Ο Ισπανός έχει περισσότερες  αμυντικές αρετές από τον χαφ της Ρέιντζερς που κλείνει περισσότερο προς “οκταροδέκαρο”. Στα χαρτιά όμως -μέχρι να τους δούμε και στο γήπεδο- πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση σε ένα κέντρο του σχεδόν από την αρχή.

Νταρίντα και Ζουλ είναι η βάση από την περσινή χρονιά, πάνω στην οποία ο ΑΡΗΣ επιχειρεί ένα rebuilding που περιλαμβάνει δύο κομμάτι ήδη και δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλα.

Μέχρι το φινάλε των μεταγραφών είναι πιθανό να γίνει ακόμη μία κίνηση. Η λογική λέει “6άρι”, αφού υπάρχει μόνο ο Ζουλ, αλλά δεν αποκλέίεται η ομάδα να προσθέσει έναν παίκτη που θα έχει και επιθετικές αρετές παράλληλα με τις ανασταλτικές του. Δηλαδή ένα μοντέρνο χαφ, έχοντας ως εναλλακτικές για “κόφτες” τους Μοντόγια Βέλεθ ή ακόμα και τον Φρίντεκ που γνωρίζει τη θέση. Δηλαδή λύσεις εκ των έσω.

Μία εξτρά κίνηση που εφόσον γίνει δεν αποτελεί προτεραιότητα καθώς υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά κενά που ο ΑΡΗΣ καλείται να καλύψει μέσα στις επόμενες μέρες. Το χρονικό περιθώριο όμως υπάρχει και όσο πλησιάζει το φινάλε των μεταγραφών κάποιες περιπτώσεις γίνονται πιο προσιτές, το οποίο ευνοεί αρκετά τους “κιτρινόμαυρους”.

Σε κάθε περίπτωση το level up που επιχειρεί ο ΑΡΗΣ στο κέντρο είναι κομβικό και εφόσον αποδώσει στο χορτάρι είναι ικανό να κάνει τη διαφορά για την ομάδα, τόσο δημιουργικά όσο και από πλευράς γκολ. Δύο τομείς πάνω στους οποίους ο άξονας δεν προσέφερε πολλά πράγματα την περσινή σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα