Φαμπιάνο, ο φορ που… δεν πήρε ο ΑΡΗΣ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλά και τίποτα μπορεί να πει κάποιος για τον φετινό Φαμπιάνο. Πολλά για αυτά που κάνει και τίποτα διότι η παρουσία του έως τώρα τα λέει πολύ καλύτερα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το χθεσινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ο ΑΡΗΣ έψαχνε τον λυτρωτή του στο τελευταίο κομμάτι και η λογική έλεγε ότι θα είναι κάποιος από τους μεσοεπιθετικούς. Εκεί όμως που οι… αρμόδιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, ήρθε ο Βραζιλιάνος και με buzzer beater σήκωσε ένα ολόκληρο γήπεδο στο πόδι.

Ο Φαμπιάνο προσέφερε περισσότερο ένα απίστευτο ξέσπασμα που συνοδεύτηκε από χαμόγελα και ανακούφιση, σε έναν αγώνα που ο ΑΡΗΣ πάλευε με νύχια και με δόντια ως το τέλος για μία νίκη που θα ήταν άδικο αν δεν την έπαιρνε,.

Για να γίνει αυτό τελικά έπρεπε ο κορυφαίος του χθεσινού αγώνα, δηλαδή ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ, να βρει το κεφάλι του Φαμπιάνο ο οποίος φέτος ίσως να προσφέρει περισσότερο επιθετικά παρά αμυντικά η οποία είναι και η δουλειά του.

Φυσικά και στο ανασταλτικό κομμάτι είναι μία σταθερά με πολύ καλές εμφανίσεις και στατιστικά. Σταθερός, ακούραστος με 12 90λεπτα στις πλάτες του. Την ίδια στιγμή όμως σκοράρει με τέτοια συχνότητα που θυμίζει τον φορ που… δεν πήρε ο ΑΡΗΣ το καλοκαίρι.

Ο Φαμπιάνο έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα και τα τέσσερα σε 12 παιχνίδια -μαζί με την Ευρώπη- όντας δεύτερος πίσω από τα πέντε του Μορόν.

Ο κατάλληλος όταν… καίει η μπάλα

Ενα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό προκύπτει και από τους χρόνους που σκοράρει ο Φαμπιάνο φέτος. Ολα τα γκολ του Βραζιλιάνου έχει έρθει στο δεύτερο ημίχρονο και τρία από τα τέσσερα μετά το 80′ με αποκορύφωμα φυσικά το χθεσινό.

Γκολ που κράτησαν τον ΑΡΗ όρθιο όπως με την Αραράτ στο “Βικελίδης”, η ισοφάριση με τον ΟΦΗ, το 3-1 με τον Αστέρα και φυσικά το χθεσινό. Εκεί που η μπάλα… καίει, ο Φαμπιάνο δίνει λύσεις και επιβεβαιώνει συνεχώς ότι διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές του έως τώρα.

Προτεινόμενα Άρθρα