Φιλική ήττα για Αστέρα από Βερόνα

από AllAboutARIS

Έβαλε τις βάσεις στην Ιταλία και επιστρέφει γεμάτος με εμπειρίες και εξαιρετικές εντυπώσεις στην Ελλάδα ο Asteras AKTOR! Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση και παρότι ηττήθηκε με 1-0 από τη Βερόνα, έδειξε πως έχει υψηλό ταβάνι και βλέψεις στη σεζόν που ξεκινάει σε λίγες ημέρες!
Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από τους Αρκάδες, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ.

Πλέον, οι κιτρινομπλέ στρέφονται στο τελευταίο φιλικό που θα δώσουν στις 10 του μήνα με την Athens Kallithea στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε για την εκτός έδρας πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό.
Το ματς
Ο Ράσταβατς επέλεξε να δώσει ευκαιρίες στο δεύτερο φιλικό επί ιταλικού εδάφους, μετά από αυτό με την Μπολόνια. Έβαλε κυρίως παίκτες που ήθελε να δει τον βαθμό ετοιμότητας τους και πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται στη Serie A, αφήνοντας αρκετούς από τους θεωρητικά βασικούς στον πάγκο. Η Βερόνα, η οποία είδε το τεστ σαν πρόβα τζενεράλε για το πρώτο της επίσημο σε μια εβδομάδα για το Coppa Italia, μετά το πρώτο εικοσαλεπτο ήταν καλύτερη.
Είχε τον Λάζοβιτς για κύριο εκφραστή των επιθέσεων και ήταν αυτός που σέρβιρε το 1-0 που πέτυχε ο Σερντάρ στο 37′, προλαβαίνοντας με την γυριστή κεφαλιά του την άστοχη έξοδο του Τσιντωτα. Λίγο νωρίτερα πάντως ο Μοντιπό είχε εξαιρετική αντίδραση στο διαγώνιο σουτ του Ζουγλή.
Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Οι Αρκάδες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, τους Ζουγλή, Παλάσιος σε εξαιρετική κατάσταση και οι δυο τους είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να βρουν δίχτυα, αλλά ο κίπερ της Βερόνα είχε απαντήσεις. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας μάλιστα, ο Αστέρας είχε ακόμη μια μεγάλη φάση να σκοράρει αλλά το διαγώνιο τελείωμα του Μπαρτόλο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η ομάδα του Ράσταβατς πίεζε, αλλά η Βερόνα άντεχε και κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τη φιλική νίκη, με τους Αρκάδες πάντως να έχουν ξανά πολύ καλό πρόσωπο και να στοχεύουν πλέον να μετατρέψουν αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες σε αγωνιστική βελτίωση και θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.
Η εντεκάδα του Asteras AKTOR: Τσιντώτας (61′ Παπαδόπουλος), Γκαρθία (61′ Άλχο), Άλβαρες (61′ Χουχούμης), Γκρόζντανιτς (61′ Καστάνιο), Αλάγκμπε (61′ Τριανταφυλλόπουλος) Ρέτζιτς (46′ Γκος, 68′ Μούμο), Τζανδάρης (61′ Γιαμπλόνσκι), Τζίμας (46′ Φαράι, 68′ Καλτσάς), Ζουγλής (61′ Κρέσπι), Παλάσιος (61′ Μπαρτόλο), Μάντζης (46′ Άνταμ)

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα