Φορ και λύσεις εκ των έσω

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το “παράθυρο” των ελεύθερων ενεργοποιήθηκε χθες και θα κρατήσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει το περιθώριο του ΑΡΗ για την απόκτηση ενός επιθετικού.

Οι “κιτρινόμαυροι” μελετούν ήδη την αγορά των ελεύθερων ώστε να πλαισιώσουν τον Λορέν Μορόν με ακόμη μία επιλογή στην κορυφή της επίθεσης. Μία κίνηση που εφόσον γίνει δεν θα είναι… απλά για να γίνει, αλλά μόνο εφόσον η ομάδα βρει αυτό που ταιριάζει στα αγωνιστικά και οικονομικά “θέλω” που έχει θέσει.

Μέχρι τότε υπάρχει ο Μορόν και λύσεις εκ των έσω για τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος καλείται να βγάλει άσσους από το μανίκι μέχρι και εάν ο ΑΡΗΣ αποκτήσει τελικά έναν δεύτερο επιθετικό.

Οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού είναι συγκεκριμένες σε αυτή τη φάση και με σειρά προτεραιότητας.

Αλβάρο Σαμόρα

Ο Κοσταρικανός άρπαξε την ευκαιρία από τον. Μάντζιο και σκόραρε ένα σημαντικό γκολ στο ντεμπούτο του ως βασικός. Έχει ταχύτητα, σίγουρα όμως δεν έχει και το κορμί για να παίξει μέσα στο “κουτί” ενώ ακόμα θέλει λίγη δουλειά στην τακτική πειθαρχία.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Εδώ μιλάει η εμπειρία…Ο 36χρονος έχει προλάβει να παίξει ήδη ως επιθετικός σε φιλικά και επίσημα φέτος. Η θέση δεν του είναι κάτι τόσο άγνωστο, δείχνει γενικά ότι παίζει με μυαλό και υπό προϋποθέσεις μπορεί να την υπηρετήσει για κάποια διαστήματα μέσα στο παιχνίδι.

Σάπι Σουλεϊμάνοφ

Δύσκολο να τον δούμε αφού στα εξτρέμ είναι πολύ πιο χρήσιμος και ουσιαστικός. Μπαίνει όμως στη λίστα διότι και αυτός έχει κάποια λίγα παιχνίδια στην καριέρα του ως επιθετικός (μονοψήφια) λόγω ταχύτητας και της ικανότητας στα τελειώματα.

Το θέμα είναι ότι…

… καμία από τις παραπάνω δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Κανένας δεν είναι επιθετικός άλλωστε. Μιλάμε για εξτρέμ με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Μέχρι όμως να έρθει ένας επιθετικός, ο Άκης Μάντζιος καλείται να έχει μία έτοιμη εναλλακτική πίσω από τον Λορέν Μορόν. Ο Σαμόρα ίσως είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο, με τον Λάζαρο να ακολουθεί από πίσω αφού ο Σουλεϊμάνοφ ναι μεν έχει παίξει μπροστά αλλά ο ΑΡΗΣ τον έχει ανάγκη στα άκρα της επίθεσης και όχι στην κορυφή.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα