Φούντας: «Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του»

από AllAboutARIS

Μετά τον μεγάλο ντόρο που έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ, ο Ταξιάρχης Φούντας πήρε θέση σχετικά με τη ρατσιστική συμπεριφορά που κατηγορείται πως είχε εις βάρος του αντιπάλου του, Ντέιμιαν Λόου, στην αναμέτρηση της Ντι Σι Γιουνάιτεντ με την Ίντερ Μαϊάμι, για το MLS.

Οι ποδοσφαιριστές της Ίντερ Μαϊάμι ισχυρίζονται πως αποκάλεσε στα αγγλικά «νέγρο» τον Τζαμαϊκανό αμυντικό κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον ίδιο όμως τον Έλληνα επιθετικό να αρνείται κατηγορηματικά πως χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη, προσθέτοντας πως απορρίπτει τον ρατσισμό σε κάθε του μορφή.

«Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη την οποία με κατηγορούν ότι χρησιμοποίησα. Αυτή την απεχθή ρατσιστική προσβολή την αποκηρύσσω και δεν τη χρησιμοποίησα. Είχαμε πολλές συζητήσεις στο γήπεδο, αλλά δεν επιτέθηκα ρατσιστικά σε κανέναν. Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του. Είναι απεχθής. Έχω πολλούς φίλους από πολλές κουλτούρες. Πάντα σέβομαι την κουλτούρα, τη θρησκεία και το χρώμα δέρματος κάθε ατόμου και για αυτό είμαι πολύ αναστατωμένος από αυτή την κατηγορία και λυπημένος που κατηγορήθηκα λανθασμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο 27χρονος επιθετικός.

Προτεινόμενα Άρθρα