Χάαλαντ για ρεκόρ, Σίτι για πρωτάθλημα και Λίβερπουλ για Ευρώπη!

από AllAboutARIS

Στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Γουέστ Χαμ, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, έφτασε τα χίλια γκολ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, ενώ ο Έρλινγκ Χάαλαντ θέσπισε νέο ρεκόρ περισσότερων τερμάτων σε μία σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Νέιθαν Ακέ με κεφαλιά στο 49ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριάντ Μαχρέζ άνοιξε το σκορ και το τέρμα του Έρλινγκ Χάαλαντ στο 70ο λεπτό έγραψε ιστορία, καθώς ο Νορβηγός έφτασε τα τριάντα πέντε, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Πρέμιερ Λιγκ αναφορικά με τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν. Ο Φιλ Φόντεν διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Λίβερπουλ με γκολ – πέναλτι του Σαλάχ κέρδισε για πρώτη φορά πέμπτο σερί ματς στο φετινό πρωτάθλημα και έμεινε ζωντανή για την τετράδα.

Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν και είχαν την ευκαιρία να τσιμπήσουν την ισοπαλία, όμως στο 77′ ο Άλισον είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Βινίσιους, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σόλομον σούταρε άουτ από καλή θέση.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (66′ Ρόμπερτσον) – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς (84′ Μίλνερ) – Σαλάχ (84′ Έλιοτ), Νούνιες (84′ Ζότα), Ντίας (66′ Χάκπο).
Φούλαμ (Σίλβα): Λένο – Σοάρες, Ανταραμπιόγιο, Ντιόπ, Ρόμπινσον – Λούκιτς (71′ Χ. Ριντ), Παλίνια – Γουίλσον (71′ Kεμπάνο), Κέρνι (72′ Μ. Ριντ), Γουίλιαν (80′ Τζέιμς) – Βινίσιους (79′ Σόλομον).

 

Προτεινόμενα Άρθρα