Χέντερσον: “Η οικογένειά μου παγιδεύτηκε στο Γουέμπλεϊ στο Euro και απειλήθηκε στον τελικό στο Παρίσι”

από AllAboutARIS

«Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είχαν μερικές εμπειρίες τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που τους συγκλόνισε πραγματικά και πιθανότατα τους κρατά από το να πάνε σε μελλοντικούς αγώνες», είπε ο Χέντερσον μετά την προπόνηση της Αγγλίας στο St George’s Park. Πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξουν γνώμη καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά οι ανησυχίες του απηχούν τα σχόλια του Έρικ Ντάιρ για φόβους για τους συγγενείς του στους αγώνες. Τα προβλήματα στο Λονδίνο και στο Παρίσι ήταν εντελώς διαφορετικά.

Το Γουέμπλεϊ κατακλύθηκε από οπαδούς χωρίς εισιτήριο που ήθελαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ιταλία στις 11 Ιουλίου 2021. Η σύζυγος του Χέντερσον, Ρεμπέκα, πήρε τις δύο κόρες τους, επτά και εννέα ετών, για τον αγώνα αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα. «Ο κόσμος συνθλίβονταν», είπε. «Είδατε τα βίντεο. Έτσι, η γυναίκα και τα παιδιά μου έπρεπε να προσπαθήσουν να μπουν σε μια πλαϊνή πόρτα, την οποία δεν τους άφηναν να μπουν στην αρχή. Είχαν παγιδευτεί. Προσπαθούσε να απομακρύνει τα παιδιά από όλο το χάος και μετά από περίπου 15, 20 λεπτά, κάποιος αναγνώρισε ότι ήταν η γυναίκα μου και τα άφησε να μπουν γρήγορα. Αλλά αν αυτό το άτομο δεν [συνειδητοποιούσε] θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα»

Άλλα παιδιά και γονείς μπορεί να μην ήταν τόσο τυχεροί. Εκείνος ο τελικός ήταν μια κακή εμπειρία. «Μερικοί από τους μπαμπάδες των παικτών, όπως αυτός του Χάρι Μαγκουάιρ, πληγώθηκαν άσχημα. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι απειλούνται, δεν θα θέλουν να βάλουν τον εαυτό τους σε αυτήν την [κατάσταση] στο μέλλον. Έπειτα έχουμε το Παρίσι, το οποίο μάλλον ήταν ακόμη χειρότερο».

Τα προβλήματα έξω από το Stade de France στις 28 Μαΐου προκλήθηκαν από την επιθετική, απερίσκεπτη στάση της αστυνομίας τις μάλλον αφελείς αρχές και ορισμένων ντόπιων νεαρών που τράβηξαν την πόρτα, τσιμπούσαν εισιτήρια και επιτέθηκαν στους φιλάθλους στον δρόμο της επιστροφής. Η οικογένεια του Χέντερσον έκανε την έναρξη. «Έφτασαν εκεί πολύ νωρίς για να μπουν μέσα. Ωστόσο, συνέβαινε επίσης νωρίς. Ένιωσαν να απειλούνται από τοπικές συμμορίες. Ναι, ήταν φρικτό. Όταν μίλησα με μερικούς από τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τον μπαμπά μου, ήταν πολύ άσχημα».

Η ανεκτικότητα των οπαδών της Λίβερπουλ είναι πλέον αποδεκτή ότι απέτρεψε μια καταστροφή. «Αν οι οπαδοί δεν έδειχναν σεβασμό, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά περισσότερα προβλήματα», είπε ο Χέντερσον. «Οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί. Οι αρχές και οι άνθρωποι γύρω από το γήπεδο δεν ήταν και προκαλούσαν προβλήματα».

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα