«Χρυσή Μπάλα»: Στις 17/10 στο Παρίσι η απονομή, στις 12/8 ανακοινώνονται οι υποψήφιοι

από AllAboutARIS

Η «Χρυσή Μπάλα 2022» θα απονεμηθεί στις 17 Οκτωβρίου στο Παρίσι, ενώ την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα γίνουν γνωστοί οι υποψήφιοι για την 66η «έκδοση» του βραβείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό περιοδικό “France Football”.

Το ετήσιο βραβείο απονέμεται στον κορυφαίο παίκτη και την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς, από το διάσημο γαλλικό περιοδικό, από το 1956.

Όπως είναι γνωστό, έχουν αποφασιστεί νέοι κανονισμοί αξιολόγησης (θα είναι ανά σεζόν και όχι ανά έτος), ενώ θα είναι μειωμένος ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα μπορούν να ψηφίσουν.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, εκτός από τους υποψήφιους για τους κορυφαίους άνδρες και γυναίκες, θα γίνουν γνωστοί και εκείνοι για το τρόπαιο «Κοπά», που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, και το τρόπαιο «Γιασίν», για τον καλύτερο τερματοφύλακα.

Ο Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν) ήταν ο νικητής της τελευταίας «Χρυσής Μπάλας» ανδρών, ενώ η Αλέξια Πουτέγιας (Μπαρτσελόνα) πήρε αυτή των γυναικών. Ο Πέδρι (Μπαρτσελόνα) ήταν ο νικητής του τροπαίου «Κοπά» και ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (Παρί Σεν Ζερμέν) του τροπαίου «Γιασίν».

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ δεν θα ληφθεί υπόψη για φέτος, ενώ το “France Football” θέλει επίσης τα κριτήρια της «ατομικής απόδοσης» να βαραίνουν περισσότερο από τα συλλογικά αποτελέσματα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Θα υπάρχουν 100 δημοσιογράφοι που θα επιλέξουν τον νικητή του τροπαίου, ένας για κάθε χώρα, σε σύγκριση με τους 170 που υπήρχαν μέχρι την τελευταία «έκδοση», και θα εκπροσωπήσουν τα έθνη με την υψηλότερη κατάταξη στην κατάταξη της FIFA.

Στην περίπτωση της «Χρυσής Μπάλας« γυναικών, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο 50 δημοσιογράφοι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X