“Χτίζει” νοοτροπία και κάνει πρωταθλητισμό ο ΑΡΗΣ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Πολλαπλά οφέλη έχει να αποκομίσει ο ΑΡΗΣ από την ισοπαλία στο χθεσινό (27/10) ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, έστω και αν η εμφάνιση του δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα έδειξε ότι έχει “μέταλλο” και μετά από δυο σερί νίκες, κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ολοκλήρωσε αλώβητη και ακόμα ένα ντέρμπι. Ο Άρης με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα διατήρησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον χθεσινό του αντίπαλο, ενώ αύξησε στους τρεις βαθμούς την απόσταση του από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, μετά τις ήττες τους από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανσερραϊκό, αντίστοιχα.

Φυσικά και δικαιούται μια ομάδα να μην βρεθεί σε καλή μέρα και αυτό συνέβη στον ΑΡΗ στο χθεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, καθώς οι περισσότεροι παίκτες του δεν έφτασαν στα συνηθισμένα επίπεδα από πλευρά απόδοσης. Αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικό το ότι ότι η ομάδα του Μάντζιου κατάφερε να φύγει αήττητη. Αν, μάλιστα, δεν “έχανε” και το πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη. Με αποτελέσματα, όμως, όπως το χθεσινό και με το να μην χάνει σε εκτός έδρας ντέρμπι, ακόμα και όταν πραγματοποιεί μέτριες εμφανίσεις, ο ΑΡΗΣ “χτίζει” νοοτροπία νικητή. Κάτι που θα του χρειαστεί την τρέχουσα αγωνιστική, στην οποία κάνει πρωταθλητισμό.

H ομάδα πήρε, τέλος και ψυχολογία ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ για το Κύπελλο.

ΥΓ. Με διαιτησία όπως αυτή του Γερμανού στη χθεσινή αναμέτρηση, που δεν… μάσησε από “μακροβούτια” και διαμαρτυρίες, ο ΑΡΗΣ πολύ δύσκολα θα χάσει σε ντέρμπι.

ΥΓ1. Ούτε εύκολο ήταν, ούτε αυτονόητο το χθεσινό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, όμως, έχει πενταπλάσιο μπάτζετ από αυτό του ΑΡΗ.

ΥΓ2. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, ή θα πρέπει να περιμένουμε το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό;

Προτεινόμενα Άρθρα