Ψηλά στη λίστα ο Τζόναθαν Σίλβα για το αριστερό άκρο της άμυνας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι προτεραιότητες που έχει θέσει ο ΑΡΗΣ μεταγραφικά είναι συγκεκριμένες και σε περίοπτη θέση βρίσκεται αυτή του αριστερού μπακ.

Μετά το περσινό… φιάσκο με τον Ρόναλντ Ματαρίτα, οι “κιτρινόμαυροι” αναζητούν μία βασική επιλογή και ψηλά στη λίστα τους βρίσκεται ο Τζόναθαν Σίλβα.

Ο 29χρονος αριστερός μπακ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Αλμπαθέτε, με 29 παιχνίδια και 3 γκολ στην 2η κατηγορία της Ισπανίας.

Ο παίκτης ανήκει στη Χετάφε και αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλμπαθέτε, όπως το ίδιο έγινε και πέρυσι με την Γρανάδα στην οποία μέτρησε 12 συμμετοχές στην Primera Division.

Οι πληροφορίες του AllAboutARIS TV αναφέρουν ότι ο παίκτης βρίσκεται ψηλά στη λίστα της ομάδας, συγκετρώνοντας ένα ελκυστικό πακέτο αγωνιστικών χαρακτηριστικών ενώ επίσης δεν υπολογίζεται από τη Χετάφε. Συν φυσικά το ιταλικό διαβατήριο που διαθέτει και αποτελεί μεγάλου ατού, καθώς δεν καταλαμβάνει θέση ξένου στο ρόστερ.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΑΡΗΣ έχει καταθέσει την πρότασή του στον ποδοσφαιριστή και περιμένει την απάντησή του.

Το who is who

Ο Σίλβα αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Εστουντιάντες, όπου τον ανακάλυψε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και το καλοκαίρι του 2014 πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει. Ένα ονειρικό ξεκίνημα στην Ευρώπη καθώς εκείνη την χρονιά κατέγραψε τις δύο συμμετοχές που έχει με την εθνική Αργεντινής ενώ έπαιξε και στους ομίλους του Champions League με τους Πορτογάλους.

Τον Ιανουάριο του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόκα Τζούνιορς, απ’ όπου επέστρεψε το καλοκαίρι του 2017, για να φύγει πάλι δανεικός αλλά αυτή τη φορά με προορισμό τη Ρόμα.  Στην Ιταλία έμεινε για έξι μήνες και ακολούθησε η Λεγκανές που τον Ιούλιο του 2019 πλήρωσε 2,7 εκατ. ευρώ για την αγορά του.

Ο Σίλβα έμεινε εκεί για μια διετία, με την Χετάφε να τον αγοράζει τον καλοκαίρι του 2021 έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, υπογράφοντας μαζί του τετραετές συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται το 2025. Η ομάδα της Μαδρίτης δεν τον έχει στα πλάνα της και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο ΑΡΗΣ για να τον κάνει δικό του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα