Όλα ανοιχτά για τις ρεβάνς σε Βαρκελώνη και Λιόν

από AllAboutARIS

Όλα ανοιχτά για Άιντραχτ-Μπαρτσελόνα και Γουέστ Χαμ-Λιόν μιας και οι δύο αγώνες έληξαν 1-1, ενώ μικρό προβάδισμα για Μπράγκα που κέρδισε 1-0 την Ρέιντζερς

Άιντραχτ-Μπαρτσελόνα 1-1 

Όλα ανοιχτά! Η Άιντραχτ έδειξε ένα φοβερό πρόσωπο για 60 περίπου λεπτά, προηγήθηκε με γκολάρα του Κνάουφ, αλλά η Μπαρτσελόνα πήρε τα πάνω της στην συνέχεια και έφερε το ματς στα ίσα με τον Τόρες.
Η πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League θα κριθεί πλέον στο «Καμπ Νόου» την επόμενη εβδομάδα.
Η Άιντραχτ ήταν πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού και δημιουργούσε περισσότερες φάσεις. Στο 10’ ο Κνάουφ έκανε μια ωραία σέντρα, αλλά σταμάτησε πάνω στην άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Στο 17’ ο Ομπαμεγιάνγκ μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και σούταρε με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Στην συνέχεια οι Γερμανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, με τους «μπλαουγκράνα» να παίζουν κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 38’ ο Μπουσκέτς μάρκαρε τον Μπορέ, η φάση ελέγχθηκε για πέναλτι, το οποίο τελικά δεν δόθηκε. Σωστή η απόφαση του διαιτητή γιατί ο Μπουσκέτς βρήκε πρώτα την μπάλα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να αρχίζουν το δεύτερο ημίχρονο ακριβώς όπως ξεκίνησε το ματς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, η Άιντραχτ πίεζε και η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Στο 48’ οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ με φανταστική γκολάρα. Ο Κνάουφ έκανε ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή γράφοντας το 1-0.
Η ομάδα του Τσάβι μετά το γκολ που δέχτηκε τα είχε χαμένα και δεν μπορούσε να αντιδράσει, με τον Καταλανό τεχνικό να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές για να δώσει ώθηση στην Μπαρτσελόνα, με την είσοδο του Ντεμπελέ να αλλάζει την εικόνα της ομάδας του.

Στο 66’ οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν, όταν ο Ντεμπελέ έκανε πάσα στον Φρένκι Ντε Γιόνγκ, αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Τόρες που με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1!Η Άιντραχτ δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και συνέχιζε να πιέζει, αλλά τα χαλούσε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Από το 78’ και μετά η ομάδα του Γκλάσνερ έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Τούτα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Πέδρι.

Γουέστ Χαμ-Λιόν 1-1

Δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να παραμείνει ζωντανή για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, καθώς αν και έπαιζε με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Λιόν.

Παραλίγο μοιραίος για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες ήταν ο Κρέσγουελ, που στο 45’+3’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για φάουλ εκτός περιοχής στον Ντεμπελέ, τον οποίο ανέτρεψε με ξεκάθαρο τρόπο ώστε να του ανακόψει μια προφανή ευκαιρία για γκολ.

Ωστόσο, το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Μπόουεν. Συγκεκριμένα, στο 52’, έπειτα από συνεχόμενες κόντρες, ο Άγγλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και ολοκλήρωσε τη φάση ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Παρ’ όλα αυτά, με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε η Λιόν τα «σφυριά», με τον Εντομπελέ στο 66’ να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, καθώς στο υπόλοιπο του αγώνα οι «λιονέ» δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.

Μπράγκα-Ρέιντζερς 1-0

Η Μπράγκα επικράτησε 1-0 με το γκολ του Αμπελ Ρουίζ της Ρέιντζερς στην Πορτογαλία στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa league και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 2011, ενόψει της ρεβάνς του «Αιμπροξ Παρκ» την επόμενη Πέμπτη.

Η Ρέιντζερς ξεκίνησε δυνατά και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 5΄ με τον Σακαλά. Οι «αρσεναλίστας» πήραν την πρωτοβουλία και στο 22’ ο Ορτα σούταρε μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι των «προτεσταντών». Στο 24΄, ακυρώθηκε σωστά γκολ των Πορτογάλων για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης, ενώ ο Σακαλά έχασε ξανά μια ευκαιρία για τους πρωταθλητές Σκωτίας. Τελικά, η υπεροχή των φιναλίστ του Europa league του 2011 καρποφόρησε στο 40’. Τότε, ο Μεντέιρος έδωσε μέσα στην περιοχή στον Αμπελ Ρουίζ και αυτός πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις στην εστία του ΜακΓκρέγκορ, ώστε να σκοράρουν, με χαρακτηριστικότερη την ευκαιρία του Ροντρίγκο Γκόμες στο 68’. Εκεί, η Ρέιντζερς άρχισε να «πολιορκεί» την εστία των «αρσεναλίστας» και οι Γκόλντσον στο 71’ και Ρούφες στο 73’ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 78’, ήταν η σειρά του Ρικάρντο Ορτα να χάσει μια καλή ευκαιρία για την Μπράγκα και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι ιδιαίτερο στη συνέχεια, με τους Πορτογάλους να έχουν το μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα