Έρχεται εποχή Ντεσάμπ στην Εθνική Γαλλίας

από AllAboutARIS

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν γνωρίζει ακόμη, εάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με την γαλλική ομοσπονδία, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Ο Γάλλος κάθεται στον πάγκο των «πετεινών» εδώ και μια δεκαετία, σε 129 αναμετρήσεις, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το συμβόλαιό του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, λίγο μετά το τρίτο Μουντιάλ που θα ηγηθεί της εθνικής Γαλλίας. Εάν θα ανανεωθεί ή όχι, θα κριθεί από τα αποτελέσματα, ενώ σε προηγούμενες διοργανώσεις δεν είχε αυτήν την «δαμόκλειο σπάθη» να… κρέμεται πάνω από το κεφάλι του.

Μιλώντας σε συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», ο Ντεσάμπ, εξηγεί: «Δεν ξέρω εάν είναι θέμα λογικής. Είναι απόφαση του προέδρου και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Είναι αυτός που με επέλεξε και είναι αυτός που αποφασίζει. Και για εμένα, αυτό δεν έχει κανέναν αντίκτυπο. Είναι καλύτερο ή χειρότερο; Ποτέ δεν ξέρουμε».

Οσον αφορά στις προϋποθέσεις για την παραμονή του, ο έμπειρος προπονητής, απάντησε: «Δεν κάνω καν την ερώτηση στον εαυτό μου, γιατί δεν είμαι εκεί για μένα. Ξέρω πολύ καλά, ότι στο Μουντιάλ, θα πρέπει να πάμε σταδιακά, πρώτα το πρώτο ματς, μετά το δεύτερο κι εάν προκριθούμε, θα αρχίσει μία άλλη διοργάνωση. Θυμάμαι την αίσθηση μου όταν παίζαμε με την Αργεντινή το 2018. Ούτε ένα δέκατο του δευτερολέπτου, είχα σκεφθεί τις πιθανές συνέπειες ενός αποκλεισμού».

Προτεινόμενα Άρθρα